tiistai 1. maaliskuuta 2022

S Kysy haastattelussa aina työpaikan työntekijöiden irtisanoutumisprosenttia

 – Kysy aina työpaikan työntekijöiden irtisanoutumisprosenttia viimeisiltä vuosilta tai suuruusluokkaa tälle. Jos tätä ei kerrota sano että mitä ei mitata ja tiedetä sitä ei voi parantaa. Jos kuulet selityksiä miksi se ala nyt ja muuta vastaavaa kannattaa juosta. Lopettaisit työn kuitenkin. Paitsi jos vaihtoehtona on kuolla. Silloin ei tarvitse kysyä mitään mistään ehdoista. Ota suihin pomolta jos tilanne sitä vaatii.
– Mutta jopa suikkarioikeudella on rajansa. Laske toimeentulosi minimiraja. Paljon tarvitset ruokaan ja vuokraan. Kuinka paljon tunteja töihin on käytettävissä. Laske tästä paljon tarvitset per tunti. Jos työpaikka ei tarjoa riittävää tuloa elantoosi, et itse asiassa tee palkalla muuta kun viivästytät väistämätöntä. Työtä tehdessä et ehdi etkä jaksa useinkaan etsiä uutta työtä siihen lisäksi. (Sen verran kaiken työnantaja haluaa sinusta imeä. Kilpailu on kovaa ja sinun tuleekin antaa kaikkesi.) Jos tämä ei täyty heitä duunilla vesilintua vaikka pomo ottaisi sinulta suihin.

[eräs hyvä nettituttuni yhdessä blogeistaan 27.8.2021 julkaisemassaan merkinnässä Yksin uskosta (näkymättömään käteen), yksin Tarmosta]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti