perjantai 11. maaliskuuta 2022

S Mikä keino auttaisi rokotekattavuutta lisääntymään

Kolmas ryhmä on haittamaahanmuuttajat, joille rokotteen pistäminen ei ymmärrettävästi poikkea voodoo-nuken pistelystä mitenkään – kumpaankin liittyy täysin selittämättömiä taikavoimia. Niinpä uskotaan että koronaa voi torjua yhtä hyvin yrittiteellä kuin rokotteella. Lisäksi vielä epäluottamus viranomaisiin, mikä kertoo lähinnä siitä että tällaista kulttuuria ei Suomeen tarvita.

Kahteen ensimmäiseen näistä kolmesta ryhmästä ainakin osittain tepsisi kuitenkin lompakkoon osuva konsti. Lääkintöneuvos Heikki Pälve ehdotti äskettäin kirjoituksessaan, että koronaan sairastuva rokottamaton vastaisi taudin hoidon kustannuksista itse joko kokonaan tai osittain. Tähän on vankat tilastolliset perustelut, sillä rokottamattomien sairastumisriski on suurempi ja ennen muuta tehohoitoon joutumisen riski jopa kymmenkertainen. Tästä voisi laskea, että maksettavaksi tulevan osuuden suuruus olisi 90 %. Toki tähän pitää vielä ottaa rokotteen aiheuttamien sivuoireiden (yleensä kuumeilu, allekirjoittanut ja kaikki läheiset ovat selvinneet ilman) kustannuksista yhteiskunnalle kertynyt summa, rokottamattomilla kun näitä oireita ei ole. Sanotaan nyt vaikka 80 % korvausvelvollisuus ja annetaan vielä tukkualennus siten, että rokottamattoman sairastuessa koronaan hänen tulisi korvata 50 % mahdollisista hoitokustannuksista (osahan sairastaa käytännössä oireetta eli ei tarvitse hoitoa), toki vaikka kahdenkymmenentuhannen maksukatolla. Eiköhän alkaisi rokotekattavuus lisääntyä ja jos on sitä mieltä että koronaa ei ole niin eihän rokotetta sitten tarvita. Näinhän rokotevastaiset ajattelevat. Ja se vapaus heille suotakoon. Suurin osa rokotetta ottamattomista on kuitenkin niitä, jotka ovat olleet välinpitämättömiä. Tämä sanktio tehonnee heihin parhaiten ja se riittänee koronan tukahduttamiseen. Rokotevastaisistakin sanktio tehonnee ainakin osittain kahteen ensimmäiseen ryhmään. Ikävä puoli asiassa on toki se että kolmanteen ryhmään eli haittamaahanmuuttajiin tämä ei vaikuttaisi millään tavalla, koska veronmaksajat kustantavat heille kuitenkin ilmaisen elämän lisäksi myös ilmaisen sairastamisen.

[Näin oli lausuttu Jaskan pauhantaa -blogissa 12.10.2021 julkaistun merkinnän Uutiskatsaus 41/2021 kohdassa 8. Rock-ote.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti