keskiviikko 27. marraskuuta 2019

S Ylilaudan jonnet olivat syyllisiä siihen väärennettyyn sisäministeri Ohisalo- ja Halla-aho -videoon

Kaikki, joilla on silmät päässä tai jotka ovat koskaan käyttäneet Internetiä, tiesivät jo alusta asti, että netissä levinnyt läppävideo ei ollut mikään Venäjän organisoima disinformaatiokampanja tai Persujen ovela poliittinen strategia. Tällä(-kin) kertaa taustalla olivat Ylilaudan jonnet.

Vihervasemmistolaisten on keskimäärin vaikeaa ymmärtää, että jotkut saattavat tehdä vitsejä ilman rahoitusta, koska he ovat itse tottuneet siihen, että kaikki tehdään veronmaksajien rahoilla. He eivät myöskään pysty ymmärtämään, että asioihin ei aina tarvita poliittisia motiiveja tai salaliittoja, vaan pelkkä "läpällä" riittää, koska he itse sisällyttävät kaikkeen tekemäänsä poliittisia motiiveja.

Elokuva ei voi olla vain elokuva, vitsi ei voi olla vain vitsi ja meemi ei voi olla vain meemi. Kaiken on liityttävä tavalla tai toisella intersektionaaliseen käsitetodellisuuteen ja identiteettipolitiikkaan.

Tämä ei kuitenkaan ole se, miten Internet toimii. Näyttääkö Internet kaverilta, jolla on suunnitelma? Internet on enemmänkin kuin koira jahtaamassa autoa. Jos se saisi auton kiinni, se ei tietäisi, mitä tehdä sillä.

Internet on luovaa kaaosta ja spontaania itsejärjestäytymistä. Sitä ei kontrolloi venäläisjuutalainen pankkiirieliitti tai halla-aholainen 4D-shakkimestari, vaan lukematon määrä ihmisiä, jotka vaan tekevät asioita. Tästä seuraa, että lähestulkoon aina, kun oletatte jonkin olevan osa jotain ovelaa poliittista salajuonta, olette kaikella todennäköisyydellä auttamattomasti väärässä.

Internet on dynaaminen zeitgeistia heijasteleva kollektiivisen ihmissielun peili, jonka tärkeimpänä motiivina on "for the lulz".

[Jiri Keronen 26.11.2019 Facebookissa. Ulostuloon liittyy Johanna Vehkoon blogimerkintä Disinformaation levittäjät eivät tarvitse deepfake-teknologiaa niin kauan kuin ihmiset lankeavat halpoihin vedätyksiin.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti