keskiviikko 20. marraskuuta 2019

S Mikä on konservatiivien ongelma

Konservatiivien ongelma on se, että he vähättelevät ongelmia. Heillä on tapana korostaa perinteitä testattavuutena. Mutta he eivät tajua että oikeasti yhteiskunta on kehitysprojekti. Ja sitä voidaan itse asiassa pitää tuotekehitysprojektina. Konservatiivit ovat ymmärtäneet lähinnä sen tosiasian että mikä tahansa muutos muutoksen vuoksi ei ole hyvä asia.

Mutta he ovat unohtaneet että kun he sanovat että "ei pidä korjata jotain joka ei ole rikki" niin he eivät samalla kerro että miten se "rikkioleminen" tunnistetaan? Asiakaspalautteesta. Ja jokainen kansalainen on asiakas yhteiskunnassa. Tätä ei voi vähätellä. Koska pettynyt asiakas vaatii korjauksia tuotteeseen ja jos se ei muuten onnistu niin tarjolle tulee omat purkkaviritelmät tai vallankumous. Siksi jos ateisti valittaa uskonnonopetuskäytänteistä ja häntä ei kuunnella, niin se osoittaa että systeemi on hyvin rikki. Ja jos tämän tilanteen korjaaminen johtaa siihen että "mitään ei voida tehdä" totuttuun tapaan niin "pieni rikkioleminen" on ollut hyvinkin kattava bugi järjestelmässä. Jokainen omaa vapautta ja oman kehon hallintaa koskeva valitus ja kokemus on relevantti. Jokainen kielto ja este jossa "suojellaan" on sen sijaan merkki siitä että ongelmaa ei haluta korjata.

Ja se mikä on rikki vaatii korjaamista. Ja jos sitä ei korjata, tulevat sukupolvet tulevat tuomitsemaan siihen liittyvät asiat. Maailma on tässä hyvin pitkämuistinen. Pîdempimuistinen kuin kansan reaktiot Jussi Halla-ahon vanhoihin blogikirjoituksiin. (Minä tunnen syvää ja läpitunkevaa kaunaa minulle väärin tehneisiin kristittyihin yksilöihin ja ryhmiin niin kauan kuin he olen elossa. He voivat pyytää tai anella anteeksiantoa, mutta he eivät ikinä tule sitä saamaan. Minä en anna mitään ikinä anteeksi.)

Näin kävi ateistien kanssa. Näin myös homojen avioliiton kanssa. Ennustaisin että näin tulee tapahtumaan myös kannabiksen laillistamisen kanssa (vaikka en tästä asiasta itse pidäkään). Samalla näen että jos ilmastonmuutoksen kanssa haluaa tehdä jotain, se olisi myytävä ja paketoitava tyytin uusiksi enkä tiedä onko se mahdollista (vaikka tämä projekti minusta ansaitsisikin menestystä).

Tulevaisuus tulee tuomitsemaan lähinnä vapauteen puuttuvat. Ja kenties ne, jotka johtavat oikeaan infrastruktuurin romahtamiseen. Ja tätä ei edusta se, että entistä useampi haluaa päästä kirurginveitsen alle käsittelemään omaa kehoaan. Tässä kohden ilmastonmuutoksella on potentiaalia. (Mutta sekään ei valitettavasti auta tällä hetkellä. Eikä ihan osu aiheeseen joka on ennustelua tulevaisuuden tuomitsemista asioista.) 

[Näin oli eräs Hyvä Nettituttuni lausunut blogissaan 25.4.2019 julkaisemassaan merkinnässä Historian väärällä puolella olijat ja heidän tunnistamisensa.]

[PS. Aiheeseen liittyen voit myös niin halutessasi käydä lukemassa toisesta blogistani merkinnän Mikä on konservatismi.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti