lauantai 30. marraskuuta 2019

S Miksi Perussuomalaisten kannatus on noussut suureksi

Perussuomalaisten kannatus nousi jälleen. Nyt Perussuomalaisten kannatus on jo yli 5 prosenttiyksikköä enemmän kuin seuraavana tulevan Kokoomuksen. Todelliset kannatuslukemat ovat vielä suuremmat, sillä tässä gallupissa ei näy vielä Veijo Baltzaria tai lakkopaaterointia. Lisäksi on muistettava, että Hesari käyttää gallupiensa korjauskertoimessa edellisiä kunnallisvaaleja, jotka menivät Soinin ansiosta perseen alle.

Eduskuntatutkimuksen keskuksen johtajan mukaan Perussuomalaisten nousu selittyy sillä, että Perussuomalaiset on pysynyt johdonmukaisesti linjansa takana. Muut puolueet taas ovat kannoiltaan epämääräisiä. Perussuomalaisten johdonmukaisuus ja muiden puolueiden linjattomuus tulee todennäköisesti olemaan myös tulevien kuukausien trendi, joten nousulle ei ainakaan toistaiseksi näy loppua.

Muut puolueet - ja etenkään heidän kannattajansa - eivät tosin ole vieläkään ymmärtäneet tätä. Esimerkiksi Ville Niinistö selittää Twitterissä, miten "nyt olisi aika haastaa Perussuomalaiset". Niinistön aikaisemman toiminnan perusteella tämä "haastaminen" tarkoittaa sitä, että sama vanha ulina rasismista, fasismista ja sadismista jatkuu täsmälleen samalla tavalla kuin tähänkin asti. Eli sen sijaan, että Vihreät ryhtyisi ajamaan omaa politiikkaansa johdonmukaisesti, he edelleen aikovat asemoida itsensä Perussuomalaisiin ja Perussuomalaisten kautta.

Vielä väkevämmin ilmiö näkyy muiden puolueiden kannattajien keskuudessa. He kirjoittavat sosiaaliseen mediaan, miten "Persut rasisteja!" riippumatta siitä, että ovat tehneet tuota täsmälleen samaa vuodesta nappi ja orava, ja ainoa, mitä he ovat sillä saaneet aikaiseksi, on rasismikäsitteen inflantointi sellaiseksi, että kukaan ei ota sitä enää tosissaan. Mitä enemmän he tätä tekevät, sitä ontommalta heidän sanomansa näyttää ja sitä selkeämmäksi Perussuomalaisten linja muihin puolueisiin muodostuu kansan syvien rivien keskuudessa. Perussuomalaiset tarjoavat jotain konkreettista, siinä missä muiden puolueiden tarjonta on lähinnä ruikutusta Perussuomalaisista.

Koska poliitikot ovat idiootteja, he eivät tule näkemään mitään vikaa omassa toiminnassaan, vaan he tulevat lähinnä syyttämään muita. Näyttääkin yhä varmemmalta ja varmemmalta, että Perussuomalaisten kannatus tulee olemaan ensi eduskuntavaaleissa lähempänä 30 prosenttia kuin 20 prosenttia. Ja siitä kiittäminen on ennen kaikkea jokaista teistä, joiden sanomana on "rasismi, fasismi ja sadismi, Persut pahoja".

Toivottavasti Iikka Kivet, Ville Niinistöt ja sadat sosiaalisen median kukkahatut jatkavat puolueen vankkureiden vetämistä. Olette parempaa mainosta Perussuomalaisille kuin mitä yksikään mainostoimisto voisi keksiä.

[Jiri Keronen 28.11.2019 Facebookissa. Ulostuloon liittyy Helsingin sanomat -lehden uutisartikkeli Perussuomalaisten kannatus nousi taas roimasti – näin tutkijat ja puolue itse kommentoivat ennätysmäistä suosiota.]

[Linkitetään tähän yksi wanha esimerkki sosiaalisen median kukkahattuilusta.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti