maanantai 4. marraskuuta 2019

S Mediatähti Alan Rusbridger: uutisia kirjoittavien toimittajien ei ehkä pitäisi laatia lainkaan mielipiteellisiä kirjoituksia

Tämän työn ytimessä on luottamus, jota Rusbridger kertoo pohtineensa paljon. Brexit-Britanniassa moni viestin on valinnut puolensa ja monen äänestäjän luottamus mediaan on karissut.

”On hirveää elää niin polarisoituneessa yhteiskunnassa”, Rusbridger sanoo.

Brittimedian brexit-virheistä voi hänestä oppia paljon. Kun kansanäänestys maan EU-jäsenyydestä julkistettiin, sanomalehtien ainoa tehtävä olisi hänestä ollut kertoa argumentteja tulevalle äänestyspäätökselle kummaltakin kannalta.

”Suurin osa brittilehdistä teki aivan päinvastoin ja kertoi, mitä asiasta pitäisi ajatella. Lopputulos oli äänestäjäkunta, jolla oli asiasta huonot tiedot.”

Rusbridger sanoo ajattelevansa nykyisin esimerkiksi niin, että uutisia kirjoittavien toimittajien ei ehkä pitäisi laatia lainkaan mielipiteellisiä kirjoituksia. Näkemys ei ole melko mielipiteellisenä tunnetussa brittilehdistössä aivan tavallinen.

[Näin oli lausuttu Helsingin sanomat -lehdessä 23.10.2019 julkaistussa Jussi Pullisen kirjoittamassa (uutis)artikkelissa The Guardianin päätoimittajana tähdeksi noussut Alan Rusbridger kertoo, miten median pitää voittaa luottamus takaisin – Rusbridger esiintyi Helsingissä, puhe katsottavissa kokonaisuudessaan.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti