perjantai 15. marraskuuta 2019

S Ulkomainen halpatyövoima halpuuttaa palkkoja ja työehtoja

Purra totesi myös, että "rajan yli saapuva halpatyövoiman syöttövaikutus nimenomaan ylläpitää halpuutus- ja työehtoshoppailuprosessia, niin postissa kuin kaikilla muillakin matalamman palkan sektoreilla... Mikäli sellaista ei olisi, työnantaja ei voisi lähteä tällaiseen toimintaan."

Harmi kyllä Purran ulostulo ei taida saada kovin näyttävää julkisuutta suomalaisessa valtamediassa. Sen sijaan siellä lähinnä voivotellaan postilaisten kurjaa tilannetta (mikä on tietenkin totta) ja syyllistetään työnantajaa (mikä on kilpailutilanteen takia älyllisesti epärehellistä).

[Näin oli lausuttu Professorin ajatuksia -blogissa 13.11.2019 julkaistussa merkinnässä Maahanmuuttokissa vaanii myös postissa.]

2 kommenttia:

  1. Tässäkin tapauksessa voiton tavoittelu, ylenmääräisen sellaisen tavoite halpuutta palkkoja, ei ulkomaalainen työvoima.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kapitalistin on pakko hankkia voittoa. Jos hän elää aina niin kuin oikein on, hän häviää kilpailussa. Mutta oikeus ei ole pelkästään työläisten puolella. Se on myös kapitalistien puolella. Yhtäläisten oikeuksien välillä ratkaisee voima.

      Poista