tiistai 26. marraskuuta 2019

S Islam ei kannata sukupuolten tasa-arvoa, sanoo pakolainen

Sohrabi esitteli seminaarissa karttaa maailman kymmenestä naisille vaarallisesta maasta. Kartta on vuodelta 2018. Sen mukaan 10:stä naiselle vaarallisesta maasta 6 on islamilaista valtiota.

– Islam ei kannata tasa-arvoa, nainen ja mies eivät ole tasa-arvoisia. Naisen asema on hyvin heikko. Naisen todistajanlausunto on puolet miehen lausunnosta. Siskot perivät vähemmän kuin miehet. Naisten pukeutumista rajoitetaan enemmän kuin miesten, Sohrabi huomautti.

Sohrabi on kurdi, joka syntyi pakolaisleirillä Irakissa ja tuli perheensä kanssa kiintiöpakolaisena Suomeen ja Vaasaan vuonna 1996. Hän on opiskellut Lähi-idän tutkimusta Yhdysvalloissa ja valmistunut valtiotieteiden maisteriksi Turun yliopistosta.

– Meillä täytyy olla pelisäännöt, joilla islam toimii Suomessa. Islamin pitää toimia meidän ehdoillamme. Olen huolissani muun maussa muslimifeministeistä, jotka yrittävät omilla kannanotoillaan tehdä islamille lisää tilaa yhteiskunnassa, Sohrabi totesi.

[Näin oli lausuttu 23.9.2019 Ilta-sanomat -lehdessä julkaistussa Mirja Rintalan kirjoittamassa uutisartikkelissa Suoria sanoja kunnia­väki­vallasta Oulussa – puhujat yritettiin leimata jo etukäteen: ”Mitä ne tytöt siellä höpöttävät”.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti