tiistai 12. marraskuuta 2019

S Juutalaisuus ei sulje kristittyjä ulos pelastuksesta

– Esimerkiksi ruokailusäädösten suhteen islam on lähempänä. Mutta kristinuskon moraali ja etiikka sekä käsitys rakastavasta Jumalasta ovat lähellä juutalaisuutta. Pyhää Kolminaisuutta emme tietenkään tunnusta. Emmekä sitä, että Jeesus olisi Messias.

Livson kertoo, että juutalaiset eivät varsinaisesti ajattele, että kristityt ovat ”väärällä polulla”.

– Kaikki jotka uskovat Jumalaan ja tekevät moraalisesti oikein, voivat päästä taivaaseen. Meillä on taivaaseen pääsyssä tietyt kriteerit, eli käskyt. Kristityillä on oma tiensä taivaaseen. Teidän tienne on määritelty teidän uskonne mukaan.

– Jos teidän uskonne sisällä on mahdollisuus korjata maailmaa, eli sitä mikä seurasi, kun Adam ja Eeva söivät kiellettyä hedelmää, voimme tehdä yhteistyötä. Juutalaisuus ei sulje tiettyjä ryhmiä pelastuksen ulkopuolelle, kuten Mormonit tai Jehovan todistajat tekevät.

Kyllä Livson silti myöntää, että juutalaiset ajattelevat itse olevansa eniten oikeassa.

– Miksi olla osana uskonnollista ryhmää, jos ei usko tämän ryhmän aatteen olevan ”totuus”?

– Uskomme, että meidän tapamme olla yhteydessä Jumalaan on oikea tapa. Mutta emme sulje muiden mahdollisuutta pelastukseen pois, hän muotoilee. 

[Näin oli lausuttu Seurakuntalainen-lehdessä 23.5.2019 julkaistussa Petri Vähäsarjan kirjoittamassa uutisartikkelissa Suomen ylirabbiini Simon Livson: ”Ääri-islam on meille vähintään yhtä suuri uhka kuin uusnatsit”.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti