keskiviikko 20. marraskuuta 2019

S Ruotsin kokoomusjohtaja puhuu kunniaväkivallasta ja kunniakulttuurista

Toiseksi esimerkiksi epäonnistuneesta kotoutumisesta Kristersson otti niin sanotun kunniaväkivallan ja kunniakulttuurin.

Sillä viitataan vanhoillisten, usein islaminuskoisten perheiden tapoihin, joilla perheen nuorten naisten seksuaalisuutta ja parinmuodostusta rajoitetaan. Pahimmillaan valvonta johtaa väkivaltaan tyttöjä ja naisia kohtaan.

”Ruotsissa suku on kyllä tärkeä, mutta se ei saa korvata syyttäjää ja tuomaria”, Kristersson sanoi.

Nykyinen vasemmistohallitus aikoo sekin koventaa kunnialla perusteltujen rikosten rangaistuksia. Kristerssonin mielestä asiassa pitäisi toimia nopeammin.

Lisäksi Kristersson haluaisi pysäyttää maahanmuuttajien lähtömaihin kohdistuvat matkat, joiden tarkoituksena on viedä tyttöjä pakkoavioliittoihin. 

[Näin oli lausuttu Helsingin sanomat -lehdessä 1.7.2019 julkaistussa Petja Pellin kirjoittamassa uutisartikkelissa Ruotsin maahanmuutto on liian runsasta ja integraatio huonoa, sanoo oppositiojohtaja Kristersson: ”Vaarallinen yhdistelmä”.]

[Mieshän puhuu kuin Ruotsidemokraatit, jota Ruotsin Maltillinen kokoomus on ollut muiden mukana eristämässä poliittisesta päätöksenteosta.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti