torstai 14. marraskuuta 2019

S Toimittajilla on paljon suurempi valta omissa vihapuheissaan

Lukuisat ihmiset ovat kirjoittaneet törkeästi minusta, ja olen itse kirjoittanut törkeästi lukuisista ihmisistä. En suhtaudu tällaiseen kovin vakavasti. Niin sanottu vihapuhe on vain puhetta, se ei aiheuta pysyvää kallovammaa tai halvaannuta vyötäröstä alaspäin. Lisäksi sosiaalisessa mediassa ja sähköpostissa voi nappia painamalla poistaa vihaviestit ja panna niiden lähettäjän estoon. Vihaviestien lähettäjillä saattaa kyllä olla halua, muttei kuitenkaan kykyä tehdä mitään sen vakavampaa. Usein sellaiset tekstit kumpuavat turhautumisesta: kun ei muuta voi, voi ainakin haistattaa paskat. Paljon suurempi sananvalta on toimittajilla itsellään, jotka voivat kirjoittamalla tuhota ihmisen maineen tai uran. 

[kauhistuttava kirjailija Timo Hännikäinen Marginalia -blogissaan 3.5.2019 julkaisemassaan merkinnässä Sananvapauden päivän jälkeen] 

[PS. Sellaiset ihmiset ovat sananvapauden kannattajia, jotka kannattavat sananvapauden suomista myös niille, jotka ovat väärässä. Vuonna yksi ja kaksi aikoinaan julkaisin muuten mielestäni varsin hyvän blogimerkinnän sananvapaudesta.]

2 kommenttia:

  1. Millä tämä henkilö vihapuheineen estää sen, ettei kolmas henkilö ota vihapuhetta tosisaan ja lähde sitä toteuttamaan ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Entäs jos joku sanoo, että nykyinen sananvapauslainsäädäntö on hänestä okei ja äänestää sitä kannattavaa puoluetta, ja sitten joku tuomitsee sakkoihin kolmannen osapuolen?

      Poista