maanantai 9. huhtikuuta 2018

S Yhdysvaltain äänestäjäkunnan väestöpohja liikkuu Bernie Sandersin kannalta suotuisaan suuntaan

Äänestäjäkunnan väestöpohja liikkuu vasemmistohenkisen Sandersin kannalta suotuisaan suuntaan. Puolueiden presidenttiehdokkaistaan käymissä esivaaleissa hän sai alle 30-vuotiailta yli kaksi miljoonaa ääntä, kun Hillary ja Donald Trump saivat yhteensä vain alle 1,6 miljoonaa.

Sanders on pysynyt ehdokkuustaiston hävittyäänkin nuorten suurena sankarina, ja hän painostaa tämän tästä Hillarya edistämään lupauksiaan maksuttomasta korkeakoulutuksesta ja muista nuorille tärkeistä asioista.

Vaikka Yhdysvaltain talous kasvaa ja vuonna 2007 puhjennut finanssikriisi on ohi, se herättää yhä kuohuvaa vihaa monissa niistä vähäosaisista kansalaisista, joiden äänet olivat ratkaisevassa asemassa presidentinvaaleissa.

Heille Hillary on Wall Streetin pankkiirien ehdokas, jota on lupa äänestää korkeintaan nenäänsä pidellen, pienempänä pahana.

[Näin oli lausuttu Ylen sivuilla 14.1.2018 julkaistuneessa artikkelissa aiheesta jos Hillary Clinton olisi Yhdysvaltain presidenttinä, josta minun mielestäni puuttuu sellainen yksityiskohta, että todennäköisesti Hillary Clintonin presidenttiys olisi aiheuttanut maassa massiivisen vastavaikutuksen.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti