perjantai 13. huhtikuuta 2018

S Mona Walter, entinen muslimi, kokee kuolemanpelkoa, koska hän on entinen muslimi

Kun kirja julkaistiin ensimmäisen kerran Norjassa se herätti suurta vastarintaa valtamediassa. Monet suurmediat kirjoittivat Storhaugesta hyvin vihaiseen sävyyn. Storhaugen mukaan monet kuitenkin myös kiittelivät kirjaa ja esittivät kysymyksiä miksi islamista ei saisia puhua kriittiseen sävyyn. Kriitikkojen joukkoon nousi monia johtavia päättäjiä ja yliopiston edustajia.

Mona Walter, joka on syntynyt Somaliassa, muutti Ruotsiin 1994 19-vuotiaana naisena kertoi, että vasta Ruotsissa hän koki mitä islam tarkoittaa. Walter kertoi, että oli siihen asti saanut mm. pukeutua kuten halusi, mutta vasta Ruotsissa häntä alettiin painostamaan huivin käyttöön. Walterin mukaan kun hän Ruotsissa meni moskeijaan hänelle kerrottiin, että ruotsalaiseen yhteiskuntaan ei saa sulautua vaan pitää pysyä muslimina.

Kun Walter kuuli moskeijassa oikeaa vihapuhetta, joissa vääräuskosten päänmenoksi puhuttiin kuolemaa, Walter kertoo sanoneensa asiasta Ruotsin poliisille, joka totesi, että maassa on uskonnonvapaus.

Walter muuttui ateistiksi, mutta kääntyi sen jälkeen kristinuskoon. Tästä seurasi, että somaliyhteisö leimasi hänet petturiksi ja SÄPO:n toimesta hän vaihtoikin identiteettinsä salaiseksi ja saa halutessaan poliisisuojeluken liikkuessaan kaupungilla.[...] 

[Näin oli lausuttu PT-median sivuilla 19.3.2018 julkaistussa uutisartikkelissa Hege Storhaugen ”Islam, 11. vitsaus”- kirjan julkistamistilaisuus oli suurmenestys.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti