torstai 12. huhtikuuta 2018

S Sosiaalisen median metoo-lynkkauspartiot ovat ikävä ilmiö

Niin kauan kuin näistä todella naisten turvallisuutta ja turvallisuudentunnetta horjuttavista tilanteista ei puhuta ääneen, en ota millään tasolla vakavasti somen metoo-lynkkauspartioita. Nuo ahdistelevat henkilöt ja pelottavat tilanteet olisi kitkettävä juurimultineen tästä maasta nyt ennen kuin homma leviää täydellisesti käsiin. Emmekä pelkästään me naiset kärsi tästä tilanteesta ja ääneen puhumattomuudesta, vaan avoimesti homoseksuaalit ihmiset kärsivät myös. Niin moni homotuttuni on kertonut kulttuurikohtaamisista, jotka eivät todellakaan ole mitään erityisen mukavia olleet, ja erityisesti miesparit saavat tietyiltä maahanmuuttajilta kohtuutonta ryöpytystä, jos erehtyvät julkisilla paikoilla rakastavaisina esiintymään.

Meidän suomalaisten olisi ihan oikeasti voitava sanoa ääneen se, että tässä maassa me olemme tasa-arvoisia ja vapaita ihmisiä, edustimmepa mitä tahansa sukupuolta tai sukupuolettomuutta tai seksuaalista suuntautumista tahansa, ja jos se ei tulijalle sovi, on maailmassa hyvin paljon maita, joissa epätasa-arvo ja suvaitsemattomuus ovat erittäin hyväksyttyjä arvoja ja heteromies on yhteiskunnan kuningas.

[Helena Eronen blogissaan 15.2.2018 julkaisemassaan merkinnässä Paniikkirääkyvät ämmät ja kulttuureihin pesiytynyt naisviha.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti