keskiviikko 4. huhtikuuta 2018

S Poista kiire sanavarastostasi

Kiireestä puhuminen lisää kiireen ja paniikin tuntua. Se vie myös aikaa varsinaiselta tekemiseltä.

– Soitin asiakkaalle, joka toitotti, että hänellä on kauhea kiire. Hän puhui siitä viisitoista minuuttia. Siinä ajassa hän olisi jo saanut sanottua asiansa, Maarika Maury sanoo.

Hän neuvookin poistamaan kiireen omasta sanavarastosta. Se kannattaa koettaa kitkeä myös sisäisestä puheesta. Kiirepuheella on kielteinen vaikutus mielialaan ja se jäykistää kehon. Lisäksi hoppuilu tarttuu ympärillä oleviin ihmisiin.

– Jos vaikkapa pomo puhuu kiireestä, ihmiset alkavat ajatella, että on tärkeää olla kiireinen. Se tarttuu ja tulee paniikin ilmapiiri. 

[Näin oli lausuttu Elisa Kallungin kirjoittamassa 5.3.2018 Ylen sivuilla julkaistussa uutisartikkelissa Lakkaa puhumasta kiireestäsi ja ole läsnä – kiirettä voi itse vähentää ja se kannattaa, jossa kirjoittaja käsittelee Maarika Mauryn, Jaana Tuomilan ja Tuomo Meretniemen kirjaa 'Hoppu on hanurista – 12 askelta kiireen kitkemiseksi'.]

[PS. En pidä täysin pahana eräänlaista sellaisen kirjan mainostamista, mitä en ole itse lukenut, kun kirjassa näyttää toimittajan selostuksen perusteella olevan asiaakin.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti