lauantai 7. huhtikuuta 2018

S Poteroita Suomessa ja Ruotsissa

Olen tullut viime vuosina sellaiseen käsitykseen, että suomalaisessa maahanmuuttokeskustelussa kuuluvat päällimmäisenä äänekkäimmät keskustelijat, jotka ovat kaivautuneet omiin poteroihinsa.

Yltiöidealistiset monikulttuurisuuden puolustajat eivät salli keskustelua maahanmuuttoon ja integraatioon liittyvistä ongelmista. Jos joku nostaa näitä kysymyksiä esille, tämän täytyy olla rasisti. Maahanmuuttoa kaikin keinoin periaatteellisista syistä vastustavat puolestaan eivät suostu näkemään monikulttuurisuudessa mitään myönteistä, ja tällaisten esimerkkien esille nostajan täytyy olla punavihreä mädättäjä.

Tämä asetelma muistuttaa minua Ruotsin tunnelmista 2000-luvulla. Yltiöidealistinen mieliala hallitsi tiedotusvälineiden ja valtapuolueiden poliitikkojen retoriikkaa.

Työskentelin tuolloin Ruotsin televisiossa SVT:ssä. Muistan esimerkiksi valtiopäivävaalien alla pidetyn vaalipalaverin, jossa eräs kotimaan toimittaja kysyi muilta kokouksen osanottajilta, mitä SVT voisi tehdä, jotta ruotsidemokraattien vaalivoitto saataisiin estettyä.

En ollut uskoa korviani.

Ruotsidemokraattien maahanmuuton vastainen pyrkimys oli toki kaikilla tiedossa, mutta että julkisen palvelun mediatalo lähtisi sabotoimaan demokraattisten vaalien kulkua? 

[Näin oli lausuttu Kai Jaskarin kirjoittamassa 8.2.2018 Ylen sivuilla julkaistussa artikkelissa Toimittajalta: Nyt olen yhtä aikaa "punavihreä mädättäjä" ja "hc rasse".]

[Hieman outo minun silmiini kyllä tuo kohta "Maahanmuuttoa kaikin keinoin periaatteellisista syistä vastustavat puolestaan", sillä kaikenlaista maahanmuuttoa vastustavia Suomessa on väestöstä luultavasti alle yksi promille. Ehkä sellaisia ihmisiä ei ole todellisuudessa maassamme ainuttakaan, tai joka tapauksessa ehkä vain kymmenen. Kirjoittaja viisaasti toivoo ja haluaa, että ihmiset kaivautuisivat omiin poteroihinsa vähemmän, mutta kuitenkin nostaa esiin esiin vanhan kunnon mielikuvitusolennon kaikkea maahanmuuttoa vastustavasta kansalaisesta.]

[Joka tapauksessa on mielestäni silti myönteistä, että yhdessä vanhamedian tärkeimmistä linnakkeista saa kuulla näin järkevää puhetta kuin oli tässä artikkelissa.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti