lauantai 12. elokuuta 2017

S Ei ole pakkopalautusten syy, että Suomeen jää laittomia siirtolaisia

Ei ole pakkopalautusten syy, että Suomeen jää laittomia siirtolaisia. Se on pelkästään siirtolaisten itsensä syy. Käyttämällä turvapaikanhakujärjestelmää he ottavat riskin, etteivät he välttämättä saa turvapaikkaa. Heidän pitäisi kantaa vastuu tästä valinnastaan. Ei tämä järjestelmä niin toimi, että meillä on vain velvollisuuksia ja heillä on vain oikeuksia!

Heillä on velvollisuus palata kotimaahansa, jos lopputulos on, etteivät he ansaitse turvapaikkaa. Mikäli järjestelmää väärinkäytetään jatkuvasti näin suuressa määrin eikä kielteisen päätöksen saaneita saada pois maasta, tulee koko järjestelmä lakkauttaa. Ei meillä ole mitään velvollisuutta ylläpitää yksisuuntaista kanavaa, jossa ketään ei saada poistettua maasta.

Hallitus pystyy kyllä estämään laittomien siirtolaisten jäämisen maahan. Se onnistuisi esimerkiksi niin, että turvapaikanhakijat olisivat suljettuina vastaanottokeskuksiin siihen saakka, kunnes lopullinen päätös tulee. Tällöin he eivät pääsisi pakenemaan kielteisen päätöksen saatuaan vaan heidät voitaisiin palauttaa valvotusti.

Jostain syystä en kuitenkaan usko, että Touko Aalto kannattaisi tällaisia toimenpiteitä, joilla laittomien siirtolaisten jääminen maahan estettäisiin. Siksi hän on tekopyhä moittiessaan hallitusta siitä, että nykypolitiikka mahdollistaa laittomien siirtolaisten jäämisen maahan.

[Jaakko Häkkinen 29.6.2017 blogissaan julkaisemassaan merkinnässä Matti Vanhanen, Touko Aalto ja ääripäiden hahmottamisen vaikeus]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti