maanantai 1. toukokuuta 2017

Sfääreissään leijaileva eräänlainen utopistinen sosialismi {S}

No, joka tapauksessa kyseinen tulevaisuusennuste näyttää jonkunlaiselta utopiasosialismilta tai sen sukulaiselta ja sen hyväuskoisuus käy kieltämättä hieman hymyilyttämään. Ennusteessa eletään vuotta 2042 ja sen mukaan Suomi on koko lailla muuttunut. Käydään nopeasti läpi ennustuksen olennaisia yksityiskohtia:

- Suomessa asuu vuonna 2042 jopa useampi miljoona ihmistä enemmän kuin vuonna 2017. Suomalaiset eivät itse ole ryhtyneet naimatalkoisiin vaan väestönkasvu johtuu pääosin Afrikasta, Aasiasta ja Lähi-idästä tulleista maahanmuuttajista. Sitä, millä nämä maahanmuuttajat elätetään ei tässä visiossa mietitä. Visiossa todetaan, että kansainvaellukset ovat panneet koko Euroopan maahanmuuttopolitiikan uusiksi ja sitä hotellin respassa hieman ihmetellään, että mitä uutta siinä on kun kerran nytkin rajat ovat auki kaikkien halukkaitten tulla elatusautomaatin piiriin ja asiaa pidetään tiedostavassa ihmisryhmässä itseisarvona jo nykyisinkin?

[Näin oli lausuttu Yrjöperskeles-blogissa 18.4.2017 julkaistussa merkinnässä XXVIII ymmärrysharjoitus, jossa käsitellään vasta julkaistua Helsingin sanomat -lehden tulevaisuusfiktiota]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti