Mikrobitissä julkaistui Timo Tammisen kirjoittama uutisartikkeli, jossa tämä kertoo Linux-piireissä jossain määrin suositun Linux Lite -nimisen Linuxin levitysversion kehittäjien irvailevan Google+ -palvelussa WannaCry-kiristyshaittaohjelman uhreille. Jotka siis ovat Microsoft Windowsin käyttäjiä. Koska WannaCry tarttuu ainoastaan Windows-koneisiin.
On tuo jonkin verran tuhmaa heiltä kyllä. Mutta voisi ainakin monelta nykyään vaatia jonkinlaista alkeellista tietotekniikan ajotaitoa. Miksi käyttää Windowsia, jos ei ole pakko? Toisaalta mobiililaitteissa ja taulutietokoneissa varsin runsaasti käytetty Android, joka on periaatteessa myös Linux, ei ole joka suhteessa tietoturvaltaan lähellä täydellistä. Mutta minulla on kannettavassa, jolla tätäkin kirjoitan, työpöytä-Linuxin versio nimeltä Mint Linux. Se kestää!
Oi, siis, katso, uutisartikkeli:
Linux-kehittäjät ilkkuvat WannaCry-kiristyshaittaohjelmasta kärsiville Windows-käyttäjille: ”Vieläkö tarvitaan toinen syy?”
Samassa lehdessä julkaistui myös Jori Virtasen artikkeli, jossa tämä sanoo, että Microsoftin olisi kannattanut pistää WannaCry -kiristysohjelmalta suojaava korjauspäivitys jakoon myöskin Windowseille XP ja Vista. Joita se ei tosin ole tukenut johonkin aikaan. Paikan tekeminen niillekin olisi maksanut. Sikäli ymmärtää, että miksi se ei tehnyt niin. Ei voi tukea maksullisiakaan käyttöjärjestelmiä miten pitkään tahansa. Ja varsinkin Windows XP:n vielä olemassaolevat lukuisat käyttäjät ovat jo tottuneet siihen, että päivityksiä ei enää tule. Oi, katso:
Microsoftilla oli WannaCryn leviämisen estävä päivitys jo kuukausia – panttasi sitä rahan takia
Mikrobitissä julkaistui myöskin Teemu Laitilan kirjoittama artikkeli, jossa tämä kertoo Yhdysvaltain signaalitiedustelua harjoittavan viraston National Security Agencyn (NSA) voivan halutessaan saattaa WannaCryn tekijät pinteeseen. Kertomalla todisteensa asiasta venäläisille. Oi, katso:
Väite: WannaCryn rikolliset voitaisiin paikallistaa hetkessä – pääsi irti vahingossa?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti