tiistai 30. toukokuuta 2017

{S} Vihreähköä naista inhottavat nämä tietyt turvapaikanhakijat

Yritystoiminta lähtee niin hyvin käyntiin, että harkitsemme palkkaavamme työntekijän. Kerron tästä Alin tutuille. Selviää, etteivät kaikki ole kiinnostuneita työnteosta: oleskelulupa, sosiaaliturva ja videopelit kiinnostavat enemmän.
Innokkaitakin löytyy, mutta he eivät osaa suomea eivätkä englantia niin, että voisimme kommunikoida edes alkeellisesti.

Joidenkin mielestä siivoustyö on ”bangladeshilaisten hommaa”, siis ala-arvoista. Rahaa saa ”sosiaalista”. Naiset eivät ole tottuneet työntekoon lainkaan, mutta itsenäisyys kyllä muuten kiinnostaa.

Puhisen raivosta ja kysyn, miksi he ovat tulleet tänne ja miksi he antavat minun auttaa. Ali tulkkaa riitamme suomesta arabiaksi. Kerron, että Suomessa kaikkien terveiden pitää ansaita elantonsa ja maksaa veronsa. Olen vähällä jättää ylimielisimmän miehen autosta pakkaseen palelemaan. Hänellä on isänsä öljyrahoja lompakossa. Maksaisi niillä taksin. En tapaa häntä enää toiste. 

[toimittaja ja viestintäpalveluyrittäjä Minna Rajainmäki 28.3.2017 Vihreä lanka -lehdessä julkaistussa kirjoituksessaan Maassa maan tavalla]

[PS Helsingin uutiset -lehdessä julkaistui tuon kirjoituksen julkaisemisen jälkeen uutisartikkeli otsikolla Toimittaja kertoi, mitä vastaanottokeskuksessa tapahtui syksyllä 2015 – vihjaillaan nyt rasistiksi, joka kertoo suomalaisen vasemmiston utopistista siipeä edustavan Dan Koivulaakson ko. Vihreän langan kirjoitusta koskevasta itkupotkuraivokohtauksesta.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti