torstai 22. syyskuuta 2016

Yhteiskunnallisen keskustelun polarisoituneisuudesta {S}

Minähän en tiedä yhtään mitään siitä, että minkälaista oli ennen, mutta olen huomannut, että nykyään moni yhteiskunnallinen keskustelu on hyvin polarisoitunutta. Olet kanssamme samaa mieltä tai olet meitä vastaan. Esimerkiksi avioliiton tai sukupuolen merkityksestä on hyvin hankala edes aloittaa rakentavaa keskustelua, koska jo erilaiset alkuasetelmat tulkitaan sellaiseksi, että toisen kanta tai ajama asia tulisi kieltää.

Todellisuudessa alkuasetelma sekä lopputulos/ratkaisuehdotus ovat kaksi eri asiaa. Moni asia ei ole kyllä/ei -kysymys, vaan asiaan liittyy hyvin paljon muutakin ja kahden ääripään (kyllä-ei) väliin jää hirveä kasa harmaata aluetta. Vaikka henkilöt olisivat samaa mieltä alkuasetelmasta, eivät he välttämättä ole samaa mieltä lopputuloksesta. Ja mielestäni lopputulos on se, mikä ratkaisee, ja henkilö ja hänen mielipiteensä tulee tuomita lopputuloksen perusteella, ei alkuasetelman.

[Musta orkidea -blogin transseksuaali pitäjä 8.6.2016 bloginsa merkinnässä Yhteiskunnallisen keskustelun polarisoituminen]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti