lauantai 24. syyskuuta 2016

Skeptikon taakka on raskas {S}

Skepsismin taakka on raskas. Jos en olisi skeptikko, voisin antaa ystävälleni toivoa kertomalla hänelle Marketta Kivelästä - naisesta, joka parantui syövästä kotikonstein. ”Margie” kertoo kirjassaan ”Nainen joka ei antanut leikata rintaansa”, että hän - lääkärin vastustuksesta huolimatta - kieltäytyi leikkauksesta ja alkoi sen sijaan juoda USA:sta tilaamiansa kalliita superionisoituja ihmevesiä.

Vesien juomisen lisäksi Margie harrasti kotialttaria, suitsukkeita, solujen pesua valolla ja DNA:n muuttamista korkeampiin värähtelytasoihin, rakkauspyörämeditaatioita, karmallisten seikkojen pintaan päästämistä ja työstämistä, numerologiaa, paastoa, kymmenen oivalluksen tietä, ametisteja, enkelihoitajaa, astrologiaa, parantavaa pehmolelua, valon mestareiden rukoilua, reiki-energian antamista ruoalle, itsensä valelua kivien energisoimalla vedellä, tonttuja, keijuja, kuumia kääreitä, hiivatonta-, vehnätöntä- ja sokeritonta ruokavaliota, keskustelua syöpänsä kanssa, parantavia yrttijuomia, viiden ensimmäisen elinvuotensa prosessoimista, Essiac-teetä, äiti-lapsi suhteen läpikäymistä, turvesaunaa, kuhnekylpyjä, suolenpuhdistusta, intuitiivista hierontaa, eukalyptustippoja, luomuruokaa, joogaa, seesamiöljyä, Kalevalaa, Ruusu-Ristiä, regressiosessioita, delfiinitippoja ja amalgaamipaikkojen poistamista.

[Näin oli lausunut Risto K. Järvinen Skepsis-yhdistyksen Skeptikko-lehden numeron 4/2002 pääkirjoituksessa kerrottuaan ensin siitä, että eräs hänen ystävänsä oli sairastunut syöpään.]

4 kommenttia:

  1. Oho. Mikähän noista konsteista oli se joka toimi? Vai...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos jokin noista toimisi, niin se tulisi ennen pitkää osaksi lääketiedettä. Tosin en jaksa itse uskoa kauheasti yhdenkään noista mahdollisuuksiin.

      Poista
    2. Heh, en minä oikeasti usko että mikään moisista poppakonsteista toimisi. Luultavimmin vain tämä syöpä on ollut sen verran lievä, että Kiveläiskän elimistö onnistui putsaamaan sen ihan yksin.

      Sarkasmi on todellakin vaikea huumorin laji. Mutta ehkä ensi kerralla?

      Poista
    3. Kyllä minä arvasin, ettet usko. Olisin silti voinut ilmaista sen jollakin lailla, kyllä. Ehkä korkkaamani olut heikensi kykyäni tai jaksamistani vastata.

      Poista