sunnuntai 27. lokakuuta 2019

S Ruotsin Kokoomuksen puheenjohtaja vaatii, ettei oleskeluluvan saaneille enää maksettaisi ilmaisia tulkkipalveluita

Puheesta nousi Ruotsissa otsikoihin etenkin kokoomuksen vaatimus, että oleskeluluvan saaneille ei enää maksettaisi ilmaisia tulkkipalveluita. ”Siinä vaiheessa kieltä pitäisi jo osata”, Kristersson totesi.

Sosiaalidemokraatit tuomitsivat ehdotuksen välittömästi. ”Se on täysin sydämetön”, totesi opetusministeri Anna Ekström Dagens Nyheterin mukaan.

Kokoomuksen ehdottamaan pakettiin sisältyisi tosin myös lisäpanostuksia, kuten ”kieliesikoulua” vastasaapuneiden maahanmuuttajien kolme-, neljä- ja viisivuotiaille lapsille.

Kristerssonin puheen sävy oli samankaltainen kuin samalla lavalla vuosi sitten vaalivuonna. Jälleen hän muistutti lähiöiden väkivallasta.

Sunnuntai-iltana Tukholman alueella tapahtui kolme ampumista viiden tunnin sisällä. Ampumisissa kuolleiden lukumäärä Tukholmassa nousi tämän vuoden osalta yhteentoista. Luku on yhtä suuri kuin viime vuoden kokonaismäärä.

”Sollentunassa mies ammuttiin konetuliaseella. Se ei kuulu ruotsalaiseen yhteiskuntamalliin”, Kristersson sanoi.

”Se mitä tapahtuu on äärimmäistä, kun kyseessä on maa, joka ei ole sodassa”, hän jatkoi.

Kristersson teki vertauksen 1980-luvun New Yorkiin, jossa murhaluvut nousivat hurjiksi ennen poliisin nollatoleranssikampanjaa.

Ruotsin julkisilla paikoilla tehdyissä ampumisissa on usein kyse maahanmuuttajavaltaisen lähiöiden huumeita myyvien jengiläisten välienselvittelyistä. Tekijät ja uhrit ovat hyvin usein nuoria miehiä. 

[Näin oli lausuttu Helsingin sanomat -lehdessä 1.7.2019 julkaistussa Petja Pellin kirjoittamassa uutisartikkelissa Ruotsin maahanmuutto on liian runsasta ja integraatio huonoa, sanoo oppositiojohtaja Kristersson: ”Vaarallinen yhdistelmä”.]

[Mieshän puhuu kuin Ruotsidemokraatit, jota Ruotsin Maltillinen kokoomus on ollut muiden mukana eristämässä poliittisesta päätöksenteosta.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti