maanantai 8. heinäkuuta 2019

S Tosiedistykselliset ovat maalittaneet Maria Nordinin

BookBeat Finland päätti irtisanoa yhteistyönsä aktivisti ja kirjoittaja Maria Nordinin kanssa, koska noin 15 Twitterin pahansuopaa vasemmistoaktivistia päätti maalittaa hänet. Nordin oli nimittäin kirjoittanut Instagram-päivityksen, jossa hän mainitsi sanan "hormonit". Twitter-herhiläiset päättivät tämän sitten olevan transfobiaa, minkä vuoksi he laittoivat pystyyn vaino- ja ilmiantokampanjan, joka johti lopulta siihen, että Nordinin sopimukset sanottiin irti ja Nordinin elinkeinolle aiheutettiin merkittävää haittaa.

Kostoksi olen päättänyt alkaa boikotoida BookBeatia ja suosittelen samaa kaikille muillekin lafkan asiakkaille. Mikäli olet koskaan harkinnut lafkan asiakkuutta, ei kannata harkita enää. Kirjasto, joka polttaa kirjoja väärien ajatusten vuoksi, on kirjaston irvikuva. Erilaiset ajatukset ja niiden moninaisuus ovat välttämättömiä, mikäli tahdomme kehittyä henkisesti ja älyllisesti.

Tietysti tämäkin on "yksittäistapaus", mutta se kertoo huolestuttavasti nykymaailman trendistä, jossa Huxley ja Orwell yhdessä puistelevat päätään, että ei meidän tekstien pitänyt olla ohjekirjoja. Sen lisäksi, että valtiovalta on ryhtynyt rajoittamaan kansalaisten vapauksia, ovat myös kansalaiset itse ryhtyneet rajoittamaan toisiaan.

Noitavainot ja kirjaroviot eivät ole kadonneet mihinkään, vaan ne ovat ainoastaan muuttaneet muotoaan. Siinä missä ennen kirja voitiin fyysisesti ottaa ja polttaa, netin aikakaudella se ei enää onnistu. Tämän vuoksi henkiset kirjanpolttajat ovat ottaneet käyttöönsä modernin hybridisissisodan keinoja, kuten vainoamista, sensuurivaatimuksia, valehtelua ja niin edelleen. Motiivi ja päämäärä on kuitenkin sama: onnellinen harmonia ilman oppositiota ja maailma ilman kriittisiä ajatuksia.

Je suis Maria Nordin.

[Jiri Keronen Facebookissa 7.7.2019]

[Saksanjuutalaiselta runoilijalta Heinrich Heinelta sopii tähän kuin nappi silmään tunnettu sitaatti:]

Se oli vasta alkusoittoa – missä poltetaan kirjoja, poltetaan lopulta myös ihmisiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti