tiistai 30. heinäkuuta 2019

S Pakkoruotsin poistaminen tulisi parantamaan suomalaisten kieliosaamista ja tätä kautta kansainvälistä kilpailukykyä ja siten koko yhteiskuntaa ja meidän kaikkien elämänlaatua

Pakkoruotsista pitää päästä eroon mahdollisimman nopeasti, kenties jopa brutaalisti. Pakkoruotsista ei nimittäin ole mitään hyötyä, mutta siitä on valtavasti haittaa.

Yksi normi - ja äärimmäisen virheellinen - harhakuvitelma pakkoruotsin puolustajilla on, että "ei mistään kielien oppimisesta ole haittaa". Ikään kuin pakkoruotsi ei vaikuttaisi mihinkään mitenkään, paitsi siihen, että ihmiset oppivat ruotsia.

Mutta totuus on, että eivät opi. Just tossa testasin kaveripiiriäni, jossa puolet ovat tohtoreita ja toinen puolikas maistereita ja jokaisella on virkamiessvenssonit suoritettuna. Arvatkaa, kuinka moni tiesi, mitä "perhonen" on ruotsiksi? Noin nolla kappaletta. Ja nämä tyypit ovat meidän maan älyllistä ja koulutettua eliittiä.

Pakkoruotsi on haitallinen, koska vaihtoehtoiskustannukset. Siihen uppoaa turhaan resursseja ilman, että noista resursseista saisi mitään aidosti hyödyllistä takaisin. Valtio pakottaa kaikki käyttämään valtavasti aikaa ja vaivaa opetellakseen absoluuttisen turhaa kieltä. Jokainen tähän turhaan vääntämiseen käytetty sentti ja minuutti voitaisiin käyttää johonkin järkevämpään, kuten vaikkapa matematiikan tai jonkin ruotsia relevantimman kielen opiskeluun.

Pakkoruotsi on tietysti myös rasisti, fasisti ja sadisti. Pohjimmiltaan siinä ei ole koskaan ollut kyse mistään muusta kuin RKP:n kielielitistisestä politiikasta, jossa suomalainen pyritään pitämään edelleen skandinaavisen herrakansansa orjina.

Pakkoruotsin poistaminen tulisi parantamaan suomalaisten kieliosaamista ja tätä kautta kansainvälistä kilpailukykyä ja siten koko yhteiskuntaa ja meidän kaikkien elämänlaatua - myös sen herrakansan.

[Jiri Keronen Facebookissa 29.7.2019. Ulostuloon liittyy Satakunnan kansassa julkaistu lukijateksti Pitäisi olla kanttia toteuttaa itsenäisen maan kielipolitiikkaa – yksinkertaisinta olisi siirtyä yhteen viralliseen kieleen. Itse lausuin kommenttinani ulostulonsa alle seuraavaa:]

Olen luvannut itselleni, että alan kertaamaan ja opiskelemaan lisääkin ruotsin kieltä, kun ensin kaksi ehtoa on täytetty: 1) Suomen kielen tasa-arvoiseksi tuleminen Pohjoismaiden neuvostossa. 2) Pakkoruotsin poistuminen. Näistä vasta ensimmäinen alkaa olla suurin piirtein täytetty, joten vielä ei tarvitse ostaa ruotsin kirjoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti