torstai 18. heinäkuuta 2019

S On hivenen ristiriitaista, että kansalaisten terveyttä ajava Alko mainostaa viinaa

Nyt poksahti kävyssä yli niin, että saranat natisee. Alko mainostaa Facebookissa, että sieltä saa ostettua viinaa, koska suomalaiset eivät muuten tietäisi sitä. Mitä järkeä ylipäätään valtion monopolifirmalla on mainostaa Zuckerbergilässä, kun ei sillä nyt ihan hirveästi kilpailuakaan ole.

Muutenki vähän kyseenalaista, että Alko ylipäätään mainostaa. Alkon olemassaoloa kun perustellaan sillä, että se vähentäisi suomalaisten juomista. Mikäli näin on, silloinhan Alkon pitäisi nimenomaan pyrkiä mahdollisimman pieneen myyntiin. Mainostamista taas yleensä tehdään nimenomaan myynnin lisäämisen vuoksi, eikä tässäkään kehoteta absolutismiin.

Alko pitää lakkauttaa ja kaikista Koskenkorva-pulloista pitää tehdä molotovin cocktaileja, heittää ne Lappeenrantaan ja väittää, että Venäjä hyökkäsi. Alko on nimittäin roskaa.

Tiesittekö, että Alko muun muassa myy halvempia viinejä korkeammalla katteella ja kalliimpia viinejä matalammalla katteella. Se siis markkinasääntelee paremman väen viinin markkinahintaa halvemmaksi ja meitsin paskat festarimerlotit kalliimmaksi. Alko subventoi kallista halvan kustannuksella, eli tukee rikkaita köyhempien pussista.

Lisäksi Alko rapauttaa suomalaista työllisyystilannetta ja teollisuutta. Suojelemalla mustasukkaisesti alkoholinjakelua valtio tehokkaasti rajoittaa uusien työpaikkojen syntymistä, uusia yritysideoita ja ylipäätään normaalia vapaata kaupankäyntiä. Ilman alkoa meillä olisi enemmän työpaikkoja ja enemmän verovaroja.

Kaikkialla maailmassa osataan ryypätä ilman, että Isoveli valvoo, miten ja milloin. Suomi ja suomalaiset eivät eroa mitenkään olennaisesti muista eurooppalaisista, eikä täälläkään tulisi minkäänlaista kaaosta, vaikka alkoholilakia vapautettaisiin ja Alko pistettäisiin lihoiksi. Todennäköisesti siitä seuraisi vain hyvää.

[Jiri Keronen Facebookissa 17.7.2019. Itse lausuin kommenttina miehen viestin alle seuraavaa:]

Haluaisin joka tapauksessa sellaisen oluen toimittajan itselleni, jolta löytyy suhteellisen rehellinen kuvaus kustakin myynnissä olevasta oluesta.

[Minua tosiaan kiinnostaa oluentoimittajan omia tuotteitaan koskeva asiantuntemus. Alko on tässä suhteessa melko hyvä, vaikkakin Kerosen tuossa mainitsema ristiriita onkin olemassa.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti