perjantai 5. heinäkuuta 2019

S Kuutteja dynamiitilla?

Tulipa vastaan pitkästä aikaa niin typerä kansalaisaloite, että sitä on pakko jakaa. Nimittäin tässä aloitteessa tahdotaan kieltää verkkokalastaminen Saimaalla, koska norpat ovat typeriä ja kuolevat kaikkeen typerään.

Aivan aluksi tahtoisin vähän kyseenalaistaa, että jos meikä ei saa kalastaa enää verkoilla, niin millä ihmeellä minä sitte ne hylkeet nappaan? Ei kuulkaa nouse mikään kuutti vedestä mato-ongella. Kokemusta on, eikä todellakaan toimi.

Ja jos verkkokalastus kielletään, niin oletteko miettineet niitä vaihtoehtoiskustannuksia? Dynamiitilläkö minä norppia tulevaisuudessa posauttelen, vai pitääkö meikän ottaa haulikko mukaan veneeseen?

Helvetin tunarit, terveisin Kekkonen.

PS. Oikeasti allekirjoitin tämän aloitteen ja suosittelen kaikkien muidenkin tekevän niin. Stalinin salaisen norppasodan jälkeen meillä on enää yksi makean veden hylje, joten koitetaan pitää edes siitä huolta.

PPS. Stalinin norppasodalla viittaan siihen, että Karjalan viedessään Stalin vei meiltä myös kaksi norppalajia. Tämä on kenties II maailmansodan suurin trauma.

[Jiri Keronen Facebookissa 5.7.2019]

[Kävin itsekin kannattamassa. Selvästi yli 50.000 allekirjoitusta jo aloitteella on, mutta varmaankin lisää vielä hyvin mahtuu.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti