maanantai 1. heinäkuuta 2019

S Joskus ei saa kuvia ruumiista julkaista, ja joskus taas saa, kun on hyvä tarkoitus

Yle julkaisee poikkeuksellisesti kuvan hukkuneesta isästä ja tyttärestä. Yle perustelee tätä sillä, että kuvasta saattaa tulla merkittävä symboli USA:n siirtolaispolitiikkaa käsittelevässä keskustelussa.

Muistatteko Ebba Åkerlundin? Hän oli 11-vuotias ruotsalainen tyttö, jonka elämän muslimiterroristi lopetti ajamalla rekalla hänen ja monien muiden viattomien yli. Kuva Ebban silpoutuneesta ruumiista levisi Ruotsissa ja kansainvälisesti. Siitä tuli symboli, jolla oli merkittävää vaikutusta ruotsalaiseen poliittiseen keskusteluun.

Sitä kuvaa Yle ei kuitenkaan julkaissut. Kuolleet lapset symboleina ovat hyväksyttäviä, mikäli niiden tarkoituksena on ajaa "hyviä asioita" ja "unelmaa". Sen sijaan kuolleet lapset ovat vastenmielistä haudoillatanssimista, kun nuo ruumiit ovat suoraa seurausta tämän "unelman" toteutumisesta.

Tarkoitus pyhittää keinot. Joskus kuolemalla tulee mässäillä, joskus taas se pitää vaieta, jotta pelolle ei annettaisi valtaa. Meikästä tämä on kieroa.

Aion kiertää tänä vuonna veroja vähintään Yle-veron verran. En vielä tarkalleen tiedä, että miten sen aion tehdä, mutta vaihtoehtoina ovat ainakin virolainen viina ja pimeät bitcoin-käteiskaupat. Kattoo nyt.

[Jiri Keronen Facebookissa 27.6.2019. Ulostuloon liittyy Ylen haudoilla tanssiva uutisartikkeli Tämä valokuva hukkuneesta isästä ja tyttärestä voi jäädä historiaan Yhdysvaltain etelärajan siirtolaiskriisistä.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti