maanantai 22. heinäkuuta 2019

s Afrikkalaiset eivät aina itse pidä apukampanjoiden kuvastoista

Tutkimuksen mukaan afrikkalaiset eivät itsekään ole yhtä mieltä siitä, millainen kampanjakuvasto sitten on parasta. Heille näytettiin kymmenen järjestön kampanjakuvitusta. Mukana oli muun muassa Amnesty Internationalin, Pelastakaa Lasten ja Unicefin kampanjakuvitusta.

71 prosenttia vastaajista oli sitä mieltä, että kuvat antavat oikean kuvan Afrikan tilanteesta. Useimpien medialukutaito oli hyvä ja he ymmärsivät, mikä tarkoitus varainkeruukampanjoilla on.

Toisaalta monet vastaajat mainitsivat, että kuvat tekevät heistä surullisia ja että heidän mielestään ne luovat Afrikasta kuvaa alempiarvoisena mantereena, joka tarvitsee apua. Osan mielestä ne antavat vääristyneen kuvan matalan tulotason ja keskitulotason maista ja syyllistyvät ylidramatisointiin. Ongelmien lisäksi heidän mielestään pitäisi näyttää myös tuloksia.

[Näin oli lausuttu maailma.net -sivustolla 4.12.2018 julkaistussa uutisartikkelissa ”Minusta tuntuu, että olemme alempiarvoisia” – Tutkimus selvitti, mitä afrikkalaiset ajattelevat apukuvastosta.]

[PS. Mutta asia on monipiippuinen juttu. Jos apukampanjakuvastoista vähennetään kurjuuden esittelyä, niin se voi saada avunantajia pistämään rahahanoja pienemmälle. Avun antamisen tulosten esittelyssä on sama vika, sanoi Rahikainen.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti