keskiviikko 17. heinäkuuta 2019

S Kepu pettää aina ja "vappusatas"yhteydessä SDP lasketaan kepuksi.

Kuten lähestulkoon kaikki tiesivät jo ennen vaaleja, Antti Rinteen lupaama vappusatanen eläkeläisille ei tulekaan olemaan oikeasti vappusatanen, vaan vappukolmikymppinen tai parhaillaan vappuviiskymppinen. Nimittäin vaikka perinteinen mantra sanoo, että "onhan meillä varaa", todellisuus on, että ruokajonot pitenevät ja yhä useammalla alkaa olla reikä kengänpohjassa eikä mahiksia ostaa uusia sandaaleja.

Ja kun myös demari tajuaa valtion kassan rajallisuuden, hän pyrkii syventämään sitä ainoalla tuntemallaan tavalla: verottamalla. Kustantaakseen vappukybänsä Rinteen hallitus aikoo nostaa veroja, kuten esimerkiksi tasaveroina toimivia energiaveroja.

Energiaverot nostavat suoraan asumisen ja liikkumisen hintaa. Tasaveroina ne myös iskevät suhteessa kovemmin pienituloisiin kuin suurituloisiin. Pelkästään nostamalla asumista ja liikkumista koskevia veroja, Rinne saa suoraan mitätöityä vappufemmansa merkityksen. Monilta pienituloisilta eläkeläisiltä Rinnestroika ottaa enemmän kuin mitä se antaa.

Monet pienituloiset eläkeläiset joutuvat hakemaan eläkkeen päälle täydentävää toimeentulotukea. Jokainen Rinteen armeliaisuudestaan myöntämä vappueuro tietty vähennetään tästä toimeentulotuesta, joten jos olet köyhä, niin eipä lämmitä Rinteen lupaus edes sitä vertaa, mitä demarin käsi sun taskussa.

Kepu pettää aina ja tässä yhteydessä SDP lasketaan kepuksi.

[Jiri Keronen 11.7.2019. Ulostuloon liittyy Iltalehden uutisartikkeli Rinteen hallituksen eläkkeenkorotukset eivät riitä eläkeläisille – järjestöpomo: ”tässähän on ollut järkyttävä ongelma”.]

[Eihän SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne ollut luvannutkaan, että asia toteutuisi esim. vuodessa, mutta onhan se "hämmentävää", että summa suli niin kovin perusteellisesti vaalien jälkeen. Ja on tietysti huomattava se, että sikälikin kyseessä oli ainakin osittain pelkkä vaalitemppu, että jos pienimpiä eläkkeitä korotetaan, niin asumistuki leikkautuu myös tehokkaasti sitten pienemmäksi. Ja Kerosen mainitsemaa sosiaalitukea koskee sama ja vielä enemmän.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti