tiistai 16. heinäkuuta 2019

S Pyhä sota on paha asia

Mielestäni on epäilyttävä jokainen sellainen ihminen, joka vapaaehtoisesti pysyy islamilaisen yhteisön yhteydessä, koska se on alusta alkaen käynyt pyhää sotaa toisinajattelevia vastaan, mitä se ei ole tuominnut missään välissä.

Toiseksi ei jokainen muslimiperheeseen syntynyt silti ole roisto, aivan kuten jokainen natsiperheeseenkään syntynyt ei ole roisto.

Natsienkin olisi silti hyvä tuomita natsien käymä pyhä sota.

Melkein kaikki muslimit kuuluvat sellaisiin islamin haaroihin, jotka eivät ole sanoutuneet irti pyhästä sodasta. Ei siis ole mikään ihme, että pyhän sodan sotureita aina riittää. Poikkeuksia yleisestä linjasta silti on. Osa muslimiperheeseen syntyneistä on maallistuneita. Syyriassa pienenä vähemmistönä elävät mutta maata tosiasiallisesti hallitsevat alaviitit taas ovat muslimeiksi naamioituneita zarathustralaisia, eli vanhaa persialaista perua. Lisäksi on tuoreempi ryhmä ahmadilaiset, joka on sellainen periaatteessa islamilainen yhteisö, joka uskoo, että islamin perustaja profeetta Muhammad ei tarkoittanut pyhää sotaa yleiseksi periaatteeksi. Ahmadilaisia on tietysti hyvä hieman rohkaista. Islamilaisessa maailmassa heidän yhteisönsä tosin on huonosti siedetty.

[Näin olin lausunut Facebookissa 3.7.2019 kommenttina erään Facebook-kaverini lausumaan, jossa hän syytti minua ahdaskatseisuudesta suhteessa muslimeihin.]

[PS. Aiheeseen liittyen voit niin halutessasi käydä lukemassa vuonna 2016 julkaisemani blogimerkinnän Ahmadilaisuus-lahkokunta ja islam.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti