perjantai 14. huhtikuuta 2023

S Myytti siitä, että seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt eivät ole kuuluneet musta-afrikkalaisiin yhteisöihin

Yksi yleisimmistä myyteistä sekä Amoafon että Kimirin mukaan on ajatus seksuaali- ja sukupuolivähemmistöistä länsimaisena ilmiönä, joka ei ole alun perin kuulunut afrikkalaiseen kulttuuriin.

Se ei historiantutkimuksen valossa pidä paikkaansa. Ristiriitainen väite on senkin takia, että monien maiden syrjivä lainsäädäntö on peräisin siirtomaa-ajoilta. Keskustelu kuitenkin junnaa paikoillaan.

”Ensin sanottiin, että sitä [seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä] ei ole Afrikassa ollenkaan. Sitten ihmiset alkoivat tulla ulos kaapista, jolloin alettiin sanoa, että se on länsimaista tuotu ideologia. Kun sitten huomautettiin, että sitä on myös kaupungeissa, joissa ei ole koskaan asunut valkoisia, vastustajat sanoivat, että se on sairaus ja se on demonista”, Amoafo kuvailee.

[Näin oli lausuttu Maailma.net -sivustolla 13.4.2023 julkaistussa Teija Laakson kirjoittamassa artikkelissa Sateenkaarioikeuksien vastainen liike vahvistaa otettaan Afrikan maissa – ”Ihmiset kokevat joutuneensa takaisin kaappiin”, kertoo kenialaisessa seksuaalioikeusjärjestössä työskentelevä Imani Kimiri.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti