maanantai 6. kesäkuuta 2022

S Venäjä on korruptoitunut yhteiskunta, mafiavaltio, ja sama pätee myös sen asevoimiin

Taras Kuzion mielestä venäläisjoukkojen käyttäytymiseen ja erityisesti ryöstelyyn löytyy myös toinen merkittävä syy propagandan ja vihapuheen lisäksi.

– Venäjä on korruptoitunut yhteiskunta, mafiavaltio. Tämä sama pätee myös asevoimiin, jossa on paljon rikollisuutta. Upseerit kohtelevat myös sotilaita erittäin huonosti. Sotilaat tuovat tämän mallin mukanaan, ja se näkyy raiskauksina ja ryöstelynä.

Sotaa edeltävien tilastojen mukaan Venäjä on bruttokansantuotteella asukasta kohden mitattuna selvästi vauraampi maa kuin Ukraina, mutta varaus jakautuu hyvin epätasaisesti. Monet köyhiltä alueilta tulleet ovat löytäneet elannon Venäjän asevoimista.

– Monet venäläissotilaat tulevat hyvin vaatimattomista oloista. Kodeissa ei ole sisävessoja eikä vesijohtoja. Onkin nähty kuvia, jossa venäläiset ovat vieneet jopa vessanpyttyjä mukanaan, Taras Kuzio kuvailee. 

[Näin oli lausuttu Ylen sivuilla julkaistussa Tom Kankkosen kirjoittamassa uutisartikkelissa Mikä selittää venäläissotilaiden julmuudet siviilejä kohtaan? Tutkija: Selityksinä Venäjän propaganda, rikollisuus asevoimissa ja sotilaiden tausta.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti