keskiviikko 22. kesäkuuta 2022

S Eero Paloheimo: Maapallon väkiluku ja kaikkein perustavin maankäyttö eivät ole kysymyksiä, jotka sopivat yhteen demokraattisen päätöksenteon kanssa

Vaikutteita virtaa myös Niinistöltä Paloheimolle. Presidentti ehdotti pandemian alussa ”koronanyrkkiä” eli kriisiryhmää, joka ”kerää julkisen ja yksityisen osaamisen ja esittää sitten maan hallitukselle tilannekuvaa ja ehdottaa toimenpiteitä”.

Paloheimo puolestaan esitti Kanava-lehdessä 8/21 Demokratioiden eettiset sudenkuopat -artikkelissaan koko maailmaa edustavaa ”viisaitten nyrkkiä”. Se ”kertoisi ujostelematta todellisen tilanteen sekä keinot ja aikataulut itse sairauden parantamiseen”.

”Viittasin Niinistön koronanyrkki-sanaan”, hän myöntää.

Mutta Paloheimo oli kiistanalaisempi. Hän kirjoitti myös, että ”demokratiasta tulee isoissa asioissa luopua”.

”Ne isot asiat ovat maapallon väkiluku ja maapallon kaikkein perustavin maankäyttö, millä tarkoitan erityisesti luonnonsuojelualueita. Kaikkeen muuhun demokratia voi hyvin olla voimassa, siinä ei suurta vahinkoa pääse syntymään.” 

[Näin oli lausuttu Helsingin sanomat -lehdessä 11.2.2022 julkaistussa Vesa Sirénin kirjoittamassa artikkelissa Presidentin sparraaja.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti