tiistai 21. kesäkuuta 2022

S Iso röyhkeä kiusaaja

Georgian sota, Krimin valtaus, Itä-Ukrainan sota ja kemiallisen aseen käyttö entisen vakoojan murhayritykseen Britanniassa kuitattiin vielä näennäis­pakotteilla, jotka naurattivat Putinia ja rohkaisivat häntä aina häikäilemättömimpiin tekoihin, kuten Syyrian diktaattorin Bašar al-Assadin päärikoskumppaniksi ryhtymiseen.

Tavalliset kansalaisetkaan, joihin kuulun itsekin, eivät ole länsimaissa luoneet poliitikkoihin painetta. Venäjän rikoksiin, kuten oppositiopoliitikkojen tai toimittajien vangitsemisiin ja salamurhiin, on reagoitu painamalla sosiaalisessa mediassa surullisen naaman tippalinssiemojia. Venäjän vastaiset puolivillaiset pakotteet sekä tuohtuneet julkilausumat on kuitattu tykkäyshumanismilla, jos edes sillä.

On oltu horroksessa ja eletty häirikön pelossa. Kuin koulun pihalla, jossa iso ja röyhkeä kiusaaja hakkaa yhden lapsen kerrallaan ja muut tuijottavat kenkiään toivoen, ettei heidän vuoronsa ole seuraavaksi. 

[Näin oli lausuttu Helsingin sanomat -lehdessä 3.3.2022 julkaistussa Pekka Mykkäsen kirjoittamassa artikkelissa Життя переможе смерть, а світ – темряву: Ukrainalaisten urheus ravistelee länsimaita irti Putinin terrorista.]

2 kommenttia:

  1. Olihan siellä koulun pihalla se kaikista vahvin ja kovin Isoin Poika, joka olisi koska tahansa voinut hakata Öykkärin, ja jolla oli siksi ystävinään suojelupiirissään suurehko joukko pienempiä poikia.

    Mutta juuri siitä syystä Öykkäri keskittyikin kiusaamaan vain niitä, jotka eivät tämän Isoimman Pojan suojelupiiriin kuuluneet.
    Siksi tälläkään ei ollut halua mennä haastamaan sinänsä heikompaa, mutta äärimmäisen pahaksi ja kieroutuneeksi tietämäänsä Öykkäriä tappeluun niiden muiden kiusaamisen takia.

    And that's how the work continues, sanoi Portia Reiners.

    VastaaPoista