torstai 9. kesäkuuta 2022

S Suomalaiset haluavat hyvät ja toimivat suhteet Venäjään ja varsinkin venäläisiin

Suomalaisten Nato-kanta on pakon edessä muuttunut, perusasenne Venäjään ja varsinkaan venäläisiin ei välttämättä ole. Jatkossakin suomalaiset haluaisivat pitää naapurimaahansa niin toimivia suhteita kuin mahdollista, nyt vain uusista lähtökohdista Naton jäsenenä.

Venäjä voi hyväksyä uudet realiteetit tai karkottaa suomalaiset kostotoimilla entistä kauemmas. Viisas linjaus edellyttäisi venäläisiltä virheensä myöntämistä. Siksi he varmaan vain kaivavat syvemmäksi kuoppaa, jossa seisovat.

[Näin oli lausuttu Helsingin sanomat -lehdessä 7.5.2022 julkaistussa pääkirjoituksessa Venäjä seisoo kuopassa ja jatkaa kaivamista.]

2 kommenttia:

  1. Epämiellyttävä tosiasia on, ettei Suomella eikä millään muullakaan Imperialistisen Roistovaltio Ryssän läntisellä naapurilla voi enää koskaan olla hyvät ja luottamukselliset välit itänaapuriinsa.

    Ryssän on hajottava pienemmiksi valtioiksi, joiden kansalaiset vapautuvat loputtomasta imperiuminrakentamisen tarpeestaan.

    Niinpä tuossa itärajan takana saattaisivat varsin mukavia naapureita olla Novgorodin tasavalta, joka kattaa nykyisten Novgorodin, Pihkovan ja Tverin oblastien lisäksi Inkerin, Karjalankannaksen, Aunuksen ja Vienan
    sekä Arkangelin tasavalta, johon kuuluu Kuola Murmanskin satamineen ja Barentsin alueen öljyineen.

    VastaaPoista