keskiviikko 15. kesäkuuta 2022

S Presidentti Reagan oli kaasukysymyksessä oikeassa

Reagan tarjosi vaihtoehtoisia energiaratkaisuja Länsi-Saksan liittokanslerille Helmut Schmidtille ja Ranskan presidentille François Mitterrandille. Ei kelvannut. Eurooppalaiset halusivat pitää sekä päänsä että neuvostokaasunsa.

”[Helmut] Schmidt teki kuitenkin selväksi, ettei Länsi-Saksa usko nykytilanteen johtavan mihinkään ’vaaralliseen riippuvuuteen, jota vastapuoli voisi käyttää hyväkseen poliittisesti’”, Helsingin Sanomat kirjoitti heinäkuun 21. päivänä vuonna 1981 uutistoimisto AFP:tä lainaten.

Jopa Reaganin lähin yhteistyökumppani Thatcher vastusti idänkaupan rajoittamista. Se ei istunut brittijohtajan vapaan kaupan ideaaliin.

[Näin oli lausuttu Helsingin sanomat -lehdessä 30.4.2022 julkaistussa Annamari Sipilän kirjoittamassa kolumnissa Ronald Reagan oli ”historian oikealla puolella” jo vuonna 1981, toisin kuin Länsi-Saksa ja jopa Margaret Thatcher.]

[Tässä voi vielä mainita senkin, että niin Yhdysvaltain presidentti Reagan (1911-2004, virassa 1981-1989) kuin Ukrainan nykyinen presidentti Volodomyr Zelenskyi (1978-, virassa vuodesta 2019 alkaen) ovat olleet näyttelijöitä ennen presidentinvirkaan hakemistaan.]

[Ja Zelenskyistäkin on kirjoitettu Wikipedia-artikkeli.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti