perjantai 17. kesäkuuta 2022

S ”Putinin mielestä Ukraina, Valko-Venäjä, Baltia, Suomi ja osa Georgiaa kuuluu hänelle ja hänen edeltäjilleen”

Illarionov on siitä uniikissa asemassa, että koska hän kuului vuosia Putinin lähipiiriin, hänellä oli tilaisuus myös tutustua läheisesti Putinin ajatteluun. Tästä ajattelusta Illarionov kertoi 2014 Iltalehdessäkin julkaistussa haastattelussa, jossa hän varoitti, että Putinin aikeet eivät suinkaan rajoitu tuolloin tapahtuneeseen Krimin miehitykseen ja Donbasin alueella alkaneeseen, rajoitetun intensiteetin sotaan Venäjän tukemien kapinallisten toimesta. Illarionov varoitti:

”Putinin mielestä Ukraina, Valko-Venäjä, Baltia, Suomi ja osa Georgiaa kuuluu hänelle ja hänen edeltäjilleen.”

Vaikka taustalla oli jo 2008 Georgian sota, vielä vuonna 2014 Päivän Byrokraattikin suhtautui hieman skeptisesti Illarionovin sanomisiin, sillä tuntui täysin mahdolliselta, että hän oli vain katkera erottamisestaan ja käytti hyväksi tilaisuuden mustamaalata Putinia.

Nyttemmin on kuitenkin mahdollista todeta – Putinin omankin kertoman perusteella, että Illarionovin väite saattoi pitää täysin paikkansa. 

[Näin oli lausuttu Päivän byrokraatti -sivustolla 13.3.2022 julkaistussa katsauksessa ja kannanotossa NATO.]

2 kommenttia:

  1. Koska Putler oli kuitenkin maltillinen vaateissaan Neuvostoliiton aasialaisia osia, kuten vaikkapa Kazakhstania kohtaan, voitaneen varovasti olettaa hänen pelkäävän Kiinaa, joka katselee pohdiskelevan odottavasti Siperian suuntaan...?

    VastaaPoista