sunnuntai 2. helmikuuta 2020

S Pätevästä Elina Lepomäestä Kokoomuksen uusi puheenjohtaja?

Kerronpa teille Kokoomuksesta erään salaisuuden. Kokoomus on käytännössä hyvin pienen piirin hallussa oleva oligarkia. Siellä on jo ennalta sovittu, että Orpon seuraajaksi tulee Antti Häkkänen.

Kun puheenjohtajavaalit ovat ovella, puolueen paikallisjärjestöissä käydään epämääräisten lehmänkauppojen ja selkäänpuukotusten siivittämänä vääntö, jonka seurauksena puoluekokoukseen saadaan oikeat jätkät päättämään oligarkian mielen mukaisia johtajia.

Ainoa kysymys on siinä, että haluaako Orpo jatkokauden vai ei. Jos Orpo haluaa jatkokauden, silloin Häkkänen ei lähde haastamaan häntä (vielä), vaan Häkkäsellä on jokin syy tyyliin perheeseen tai nykytehtäviin keskittyminen, minkä ansiosta Orpo saa vetää viimeisen kauden. Sitten Orpo lähtee paikaltaan vapaaehtoisesti ja Häkkänen siirtyy hänen tilalleen.

Ja jos Häkkäsestä tulee Kokoomuksen seuraava puheenjohtaja, mikään ei muutu. Häkkänen on vain uusi naamari sille samalle Kokoomusta johtavalle ideologiselle äijäklikille, joka mahtuu tilataksiin. Katainen, Stubb, Orpo ja Häkkänen ovat samaa jatkumoa.

Ainoa keino, jolla Kokoomus voi uudistua ja hankkia jonkinlaisen aidon suunnan, on Elina Lepomäen valinta puheenjohtajaksi. Lepomäellä on osaamista, tietoa ja vahva luotto äänestäjien keskuudessa. Lisäksi hän on haastanut vanhaa puoluejohtoa ja yrittänyt tuoda Kokoomuksen takaisin lähemmäksi klassista liberalismia, jota puolueen joskus nähtiin edustavan. Lepomäki on riippumaton kapinallinen, vapaa radikaali.

Mikäli (jostain kummallisesta syystä) harrastat Kokoomus-politiikkaa, suosittelen ehdottomasti, että teet kaikkesi saadaksesi puolueesi johtoon pätevimmän mahdollisen henkilön. Kokoomuksessa se on Elina Lepomäki.

[Jiri Keronen Facebookissa 31.1.2020. Ulostuloon liittyy Iltalehden uutisartikkeli IL-kysely: Petteri Orpon suosio laskee - yhä useampi kokoomuslainen haluaisi vaihtoon]

[Kyllä minäkin olen sitä mieltä, että Lepomäen valinta Kokoomuksen puheenjohtajaksi toisi sinne tiettyä raikkautta.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti