keskiviikko 19. helmikuuta 2020

S Miksi Anna Kontula meni osoittamaan mieltä Israeliin eikä islamilaiseen maahan

Israel on ylivertaisesti Lähi-Idän paras ja ainoa edes hiukan toimiva valtio. Käytännössä kaikissa muissa alueen valtioissa kivitetään homoja, vääräuskoisia ja naisia, siinä missä Israel antaa turvapaikkoja homoille ja turvaa laajan uskonnonvapauden kaikille vähemmistöille - jopa muslimeille.

Tästä huolimatta juuri Israel on nostettu etenkin vasemmiston piirissä tikunnokkaan ja siitä ollaan maalaamassa jotain myyttistä totalitaristista fasismia. Vasemmistolla on pitkä historia antisemitismissä, eikä se tule muuttumaan lähivuosina yhtään mihinkään suuntaan.

Tässä artikkelissa Yhdysvaltain historian professori Marko Maunula kertoo ajatuksiaan siitä, minkä vuoksi vasemmistolaiset ovat päättäneet valita nimenomaan Israelin ja juutalaiset kohteeksi sen sijaan, että käyttäisivät paukkujaan vaikkapa islamilaisia,objektiivisesti epäinhimillisempiä valtioita vastaan.

Kommunismin ja sosialismin romahtamisen jälkeen vasemmistoa on vaivannut ideologinen tyhjiö. Ikuinen vallankumous söi lapsensa ja suli, eikä maailmaa voi enää jakaa kahtia kapitalismiin ja sosialismiin. Vasemmistoon on taas aina kuulunut eräänlainen radikalismi ja asioiden vastustaminen. Kun vanhaa vihollista ei enää voi kurittaa, on pitänyt etsiä uusi kohde, ja Israel ja juutalaiset ovat turvallisia vihollisia.

Israelia ja juutalaisia on helppoa kritisoida, koska Israel ja juutalaiset eivät tule ja nykäise kostoksi Scanialla päältä. Antisemitismi ja sen neuvostoakateeminen versio "antisionismi" ovat turvallisia valintoja, koska niiden ansiosta ei katkea kaula. Anna Kontula voi mennä leikkaamaan aitoja peltisaksilla pelkäämättä, että hän pääsee köydenjatkoksi, kuten monissa arabimaissa. Israel ja juutalaiset ovat vasemmistolle hyvä vihollinen.

Vaikka asioita miten pyörittelisi, Israel on Lähi-idän ainoa demokratia, joka jakaa edes etäisesti länsimaalaisia arvoja. Israelin ja arabimaiden konflikti on pohjimmiltaan demokratian ja totalitarististen teokratioiden välinen konflikti. Ne, jotka valitsevat tuossa konfliktissa ennemmin teokratian kuin demokratian, ovat auttamatta historian väärällä puolella.

[Jiri Keronen Facebookissa 17.2.2020. Ulostuloon liittyy Suomen kuvalehden blogeissa 23.6.2011 julkaistu Marko Maunulan kirjoittama merkintä Miksi vasemmisto vihaa Israelia?]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti