keskiviikko 20. helmikuuta 2019

S Vanhukset kuolevat hoitokoteihin samalla, kun rahaa tungetaan lähes kirjaimellisesti perseeseen

Valtion vienninedistämiskeskus on myöntänyt jolleki firmalle 200 000 lainan, josta firma on vastuussa vain 150 000 euron osalta, koska valtio. Voi helvetti, että pistikin kyrpimään. Tässä nimittäin kiteytyy kerralla monta typerää puolta julkisesti ohjatusta taloudesta.

Ensinnäkään valtiolla ei pitäisi olla mitään "vienninedistämiskeskusta" antamassa avustettuja lainoja firmoille. Tätä varten on olemassa pankkeja ja sijoittajia. Pankit ja sijoittavat pyrkimään tekemään voittoa, toisin kuin joku helvetin vienninedistämiskeskus. Tämän vuoksi ne perehtyvät tarkkaan siihen, kannattaako laina antaa vai ei.

Mitä isompi laina, sitä parempi pitää bisnessuunnitelman yleisesti ottaen olla. Jos sijoittaja on antamassa 200 tonnin lainan, hän yleensä varmistaa vähintään marginaalisella googletuksella, onko vastaavaa tuotetta jo olemassa markkinoilla. Jos tuotteita on paljon ja yritys ei voi tarjota mitään konkreettista, vaan pelkästään brändejä ja mielikuvia, sijoittaja (ainakaan menestyvä sellainen) ei yleensä lähde sijoittamaan yritykseen.

Ja näiden puudildojen suhteen sitä kilpailua todellakin on. Ei tarvinnut edes ekaa Google-sivua selata loppuun, niin olin löytänyt puudildoja joka tarpeeseen. Siellä oli jopa puinen dildo, jolla on Trumpin pää, mikäli joku tahtoo konkreettisesti tunkea Trumpin rööreihinsä. Lähes kaikki näistä tuotteista olivat myös helvetin halpoja, mitä joku suomalainen design-puukyrpä ei varmastikaan tule olemaan. Puudildoilla Suomi ei nouse, eikä puudildoissa ole mitään hienoa. Itse asiassa veikkaan, että ne kuuluvat ihan ensimmäisiin dildoihin, joita ihmiskunta on keksinyt. Ihmiskunta keksi puudildot ennen tulta (citation needed).

Valtionvirastoja ei tietenkään kiinnosta tehdä edes alkeellista markkinatutkimusta, eikä heillä todennäköisesti olisi edes rahkeita sellaiseen. Valtio on lainanantajana ja rahoittajana täysin vastuuton toimija ja keskimäärin myös hyvin paska. Kun valtio pistetään rahoittamaan bisneksiä, käy niin, että vanhukset kuolevat hoitokoteihin samalla, kun rahaa tungetaan lähes kirjaimellisesti perseeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti