sunnuntai 10. helmikuuta 2019

S Suomi ilman rasismia on unelmani

Jäin miettimään, kuinka kaukana onkaan Suomi, jossa ihmisiä ei karsinoitaisi ihonvärin perusteella. Ei edes positiivisessa kontekstissa – nimittäin eräänlaista rasismia sekin on: ylistämällä alistamista, jalustalle nostamista pelkän etnisyyden takia.

[Näin oli lausuttu Ylen sivuilla 19.10.2018 julkaistussa Sanna Ukkolan kirjoittamassa blogimerkinnässä Maahanmuuttaja ei ole sinun pehmolelusi.]

[PS. Voit niin halutessasi käydä lukemassa aiheeseen liittyvän blogimerkintäni Määritelmäni monikulttuurisuudelle ja monikulturismille.]

2 kommenttia:

  1. Voisikohan se olla yhtään sen kauempana kuin Singapore?

    Siellähän buddhalaiset, hindut, muslimit ja kristityt plus muut sirpaleryhmät elävät rauhanomaista rinnakkaiseloa ihonväristä karsinoimatta. Se toteutetaan toki autoritaarisen poliisivaltion keinoin, jonka takaa käytännöllisesti katsottuna fascistinen valtiojärjestelmä.

    Mutta Singaporessa monikulttuuri toimii todistettavasti hyvin? Eikö siis Sannojen ja kumppaneiden pitäisi olla vaatimassa meille samanlaista poliittis-hallinnollista järjestelmää?

    Ja jos ei, niin miksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu. On hienoa, että on olemassa malli, joka mahdollistaa monikulttuurisuuden toimimisen. Tosin se toimii sillä edellytyksellä, ettei valtio voimallisesti tue monikulttuurisuutta.

      Poista