lauantai 2. helmikuuta 2019

S Edistyksellisyyden vastaisuutta edistyksellisyyden nimissä

Viime viikonloppuna seurasin Twitterissä pitkää ja polveilevaa ketjua, jossa pari miestä keskusteli kiihkeän feministinaisen kanssa. Miehet yrittivät tarjota naiselle dataa siitä, että miehet ja naiset ovat todellakin erilaisia - nainen päätyi lopulta syyttämään muita “mansplainauksesta”. Nykyään taajaan toistuva termi, jota kuulee varsinkin radikaalifeministien suusta. Jos olet mies ja joudut väittelyyn naisen kanssa, syyllistyt helposti “manspleinaukseen” eli miesselittämiseen.

Yhdysvalloissa puhutaan opetustavasta, jota kutsutaan nimellä “progressive stack”. Viime vuonna Pennsylvanian yliopistossa opettanut nainen kertoi twitterissä antavansa aina ensimmäisenä vastausvuoron luokan mustille naisoppilaille. Muut värilliset oppilaat pääsevät vastaamaan seuraavaksi. Sitten valkoiset naiset. Ja vasta viimeisenä valkoiset miehet.

Naisen twiitti herätti huomiota ja vastustusta, mutta hän ei suinkaan ole ainoa, joka käyttää kyseenalaista metodia. Saint Maryn yliopiston professori Jody Haiven on todennut, että naisten pitää antaa puhua ennen miehiä kouluissa ja julkisissa tilaisuuksissa - ja kertonut harjoittavansa tätä omilla tunneillaan. 

[Näin oli lausuttu Ylen sivuilla 7.12.2018 julkaistussa Sanna Ukkolan blogimerkinnässä Mies vaietkoon seurakunnassa.]

[I PS. Ukkolan kuvaamasta poliittisesta ideologiasta olen kirjoittnut aikoinaan blogiini tämän kirjoituksen.]

[II PS. Ihailen Ukkolan selkeää liberaalia linjaa, joka ilmenee näissä hänen blogikirjoituksissaan.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti