keskiviikko 12. syyskuuta 2018

S Väestöräjähdys on ohi, vaan ei Afrikassa

Linkolan tavoin pidin 1970-luvulla väestöräjähdystä kaikkien ympäristöongelmien äitinä. Ennusteet johtivat silloin apokalyptiseen tulevaisuuteen. Maailma olisi paljon parempi paikka sekä ihmiselle että muulle luonnolle, jos meitä olisi kolme eikä kahdeksan miljardia.

Syntyvyys on sittemmin laskenut lähes kaikissa vauraissa maissa tasolle, joka johtaa väestön pienenemiseen.

Linkolankin on myönnettävä, että vauras, mutta pienenevä väestö on ajan mittaan parempi kuin köyhä mutta eksponentiaalisesti kasvava.

Väestökysymys on ratkaistu lähes kaikkialla muualla, mutta ei Afrikassa. Afrikan väkiluku on minun elinaikanani nelinkertaistunut miljardiin asukkaaseen ja sen ennustetaan nousevan tämän vuosisadan aikana neljään miljardiin.

Linkola ennuste väkivaltaisia kansainvaelluksista on mitä ajankohtaisin. En ymmärrä, että tähän suhtaudutaan niin rauhallisesti. Vaikea uskoa, että vuoteen 2050 mennessä ylikansoitettu Eurooppa ottaisi Afrikasta miljardi siirtolaista. Jo satamiljoonaa tuntuu paljolta. 

[Vihreiden Grand Old Man (anteeksi anglismi) Osmo Soininvaara blogissaan 25.5.2018 julkaisemassaan merkinnässä Linkolan ohjelmasta 30 vuotta myöhemmin, jossa hän käsittelee suomalaisen intellektuellin ja ekofasistin Pentti Linkolan ajattelua, ja kuten kirjoituksen tässä kohdassa, suorastaan maahanmuuttokriittisesti.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti