torstai 27. syyskuuta 2018

S Itävallassa myös poliittinen islam tähtäimessä

Itävallassa on eletty keskustaoikeistolaisen ÖVP:n ja laitaoikeistoon kuuluvan Vapauspuolueen FPÖ:n uuden hallituksen johdossa viime vuoden joulukuusta saakka. Hallitusohjelman mukaan "laittomalle maahanmuutolle" ei ole Itävallassa sijaa, vaikka turvaa voidaan jatkossakin antaa hädänalaisille.

Ohjelma myös kuvailee, miten Itävalta pyrkii kamppailemaan poliittista islamia vastaan. Hallitus ehdotti keväällä, että hiukset peittävään huiviin pukeutuminen kiellettäisiin lastentarhoissa.

Liittokansleri Sebastian Kurzin mukaan tarkoitus on estää "rinnakkaisen yhteiskunnan" syntyminen Itävaltaan. Hastin ja Taghin kokemuksen mukaan ilmapiiri on kiristynyt ulkomaalaisia kohtaan uuden hallituksen aikana.

[Näin oli lausuttu Ylen sivuilla 19.9.2018 julkaistussa EU-kirjeenvaihtaja Petri Raivion kirjoittamassa uutisartikkelissa Itävallan oikeistohallitus tiukentaa maahanmuuttolinjaa: Sosiaalituille karenssi, työnteolle kielto, seula tiheämmäksi – "Joka päivä on muutos huonompaan", sanoo turvapaikanhakija.]

[PS. Ihmettelen, miksi laiton maahanmuutto on pistetty lainausmerkkeihin. Onhan selvää, että osa maahanmuutosta on kohdemaan lainsäädännön kannalta laillista ja osa laitonta. Siinä ei pitäisi olla mitään epäselvää. Myös rinnakkainen yhteiskunta on pistetty lainausmerkkien sisään, ja pitäisin tätäkin hieman outona. Kun on varsin selvää, mitä termillä tarkoitetaan. Rinnakkaisyhteiskunta on sellainen osa yhteiskuntaa, joka ei toimi maan lakien mukaan vaan joidenkin toisten lakien mukaan. Sellaisia syntyy esim. silloin, kun maahan on muodostunut maahanmuuttajista tai heidän jälkeläisistään koostunut alkuperäisasukkaiden lakeihin ja normeihin vihamielisesti suhtautuva yhteisö. Toki rinnakkaisyhteiskunta voi myös olla alkuperäisasukkaiden muodostama. Tällainen voi olla esim. uusnatsien tai anarkistien muodostama. Onneksi poliittista islamia ei sentään ole laitettu lainausmerkkeihin. Poliittinen islam oli alun perin täsmälleen sama asia kuin islam, kun se syntyi 600-luvulla jKr. Poliittisen islamin tarkoitus on valloittaa maailma aseellisesti islamille ja painostaa ja pakottaa valloitettujen maiden ja alueiden aikaisemmat asukkaat kääntymään islamiin.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti