torstai 13. syyskuuta 2018

S "Etujoukko, joka voi rikkoa lakeja"

Keskiviikkona Aalto vaati Twitterissä, että pakkopalautukset on väliaikaisesti keskeytettävä, kunnes on varmaa, että turvapaikkaprosessi takaa hakijoiden oikeusturvan sekä perus- ja ihmisoikeudet.

Zyskowicz pitää Aallon vaatimusta "järjettömänä" ja tivaa Aallolta - sekä vasemmistoliiton puheenjohtajalta Li Anderssonilta - vastausta siihen, missä maailman maassa turvapaikkajärjestelmä on luotettavampi kuin Suomessa.

- Suomi on aivan mallivaltio näissä asioissa. Kaikilla on oikeus oikeusavustajaan veronmaksajien rahoilla, kaikki voivat valittaa ja myös hallinto-oikeuden päätöksistä voi hakea valituslupaa korkeimmalta hallinto-oikeudelta. Suomi on oikeusvaltio ja meillä toteutuu oikeusturva.

- Jos vaaditaan väliaikaista keskeyttämistä, niin Aallon argumentaatiolla ongelmia ei ole korjattu paitsi, kun jokainen turvapaikkaa hakeva saa turvapaikan. Minkä signaalin se antaisi Suomesta Lähi-itään ja Afrikkaan, jossa on miljoonia, jotka mieluusti tulevat Eurooppaan? 

[Näin oli lausuttu Iltalehdessä 2.8.2018 julkaistussa Olli Wariksen kirjoittamassa uutisartikkelissa Touko Aalto otti esiin palautuskeskustelussa natsi-Saksan - Ben Zyskowicz pöyristyi: ”Menee melkein sanattomaksi”.]

[PS. Suomen työelämällä on tarvetta vain hyvin vähän sellaisille työntekijöille, joilla ei ole kunnollista koulutusta. Jos halutaan avata maamme rajat kaikille ihmisille, jotka jostain syystä, mistä tahansa, haluavat maahamme muuttaa, niin tulijoita todennäköisesti ei ole mitenkään maltillisesti. Ja koska Suomella ei ole varaa maksaa miljoonille ammattitaidottomille maahanmuuttajille vahvaa sosiaaliturvaa, on sosiaaliturvan tasoa alennettava kunnolla. Siis tähän se johtaisi. Mainitsematta sosiaalisia ongelmia, joita koituisi rutkasti.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti