maanantai 10. syyskuuta 2018

S Presidentti Trump on omituisen epäisänmaallinen ja diktatuurien tai diktaattoreiden ihailemiseen taipuvainen henkilö

Otetaan esimerkiksi ulkopolitiikka: Sekä julkisesti että yksityisesti presidentti Trump osoittaa mieltymyksensä itsevaltiaita ja diktaattoreita, kuten Venäjän presidenttiä Vladimir Putinia ja Pohjois-Korean johtajaa Kim Jong-unia, kohtaan. Hän ei osoita lainkaan aitoa arvostusta niitä siteitä kohtaan, jotka meillä on samanmielisiin valtioihin.

Terävät tarkkailijat ovat kuitenkin panneet merkille, että muu hallinto toimii toisella raiteella, jolla Venäjän kaltaisia maita moititaan sekaantumisesta toisten asioihin ja rangaistaan asianmukaisesti ja liittolaisia pidetään vertaisina, ei pilkattavina vihollisina.

Mitä esimerkiksi Venäjään tulee, presidentti oli haluton karkottamaan monia Putinin vakoojia rangaistuksena entisen venäläisvakoojan myrkyttämisestä Britanniassa. Hän valitti viikkokaupalla siitä, että vanhemmat virkamiehet ajoivat hänet vastatusten Venäjän kanssa, ja osoitti turhautumistaan siitä, että Yhdysvallat jatkaa pakotepolitiikkaansa maata kohtaan sen huonon käytöksen takia. Mutta hänen kansallisesta turvallisuudesta vastaava tiiminsä tiesi paremmin – näihin toimiin oli ryhdyttävä Moskovan saattamiseksi vastuuseen.

Tämä ei ole valtakoneiston syövereiden työtä. Tämä on vakaan valtion työtä.

[tuntemattomaksi jäävä Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin hallinnon vanhempi virkamies The New York Timesissa 5.9.2018, jonka kirjoituksen Helsingin sanomat -lehti oli ystävällisesti suomentanut ja julkaissut seuraavana päivänä 6.9. Ja jos tuo linkki ei jonain päivänä toimi, niin ehkä tämä toimii.]

2 kommenttia:

  1. Ei Trumpilla ollut mitään ongelmia karkottaa venäläisiä diplomaatteja. Ei sellaista näkemystä myöskään tuo linkkaamasi NYT:n artikkeli perustele. Keitähän nämä "terävät tarkkailijat" ovat. NYT:n anonyymjä lähteitäkö?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikea sanoa, kun on kysymys anonyymeistä. Toivottavasti riittää NYT:llä arvostelukykyä.

      Kun Trump tuli valituksi virkaan, niin ajattelin, että antaa miehen yrittää. Jonkin verran on ajan kanssa kuitenkin innostukseni laskenut, kun mies näyttää hyväksyvän kidutuksen ja on lisäksi jonkin verran epävarma tapaus. Ei koskaan tiedä, mitä hän seuraavaksi keksii. Ja lisäksi on liikaa lämpimiä tunteita diktaattoreita kohtaan.

      Mutta diktaattoreiden kanssa kaveeraaminen taitaa olla Yhdysvaltain presidenteille pätevyysvaatimus.

      Mutta jos olisin itse yhdysvaltalainen, niin voisi olla vaikea keksiä, keitä äänestäisin missään vaaleissa.

      Seuraan muuten Twitterissä sekä presidentti Trumpia että Bernie Sandersiä. Lisäksi olen tasapuolisuuttani pistänyt näytönsäästäjäni kuviksi niin kuvia Barack Obamasta kuin Trumpista.

      Poista