perjantai 16. kesäkuuta 2023

S Kd-nuoret sanoo kannattavansa kirkon ja valtion täydellistä erottamista toisistaan sekä nk. kansankirkkojen erityisaseman purkamista

Kristillisdemokraattien nuorisojärjestö Kd-nuoret esittää evankelis-luterilaisen kirkon verotusoikeuden poistoa.

Järjestö sanoo tiedotteessaan kannattavansa kirkon ja valtion täydellistä erottamista toisistaan sekä evankelis-luterilaisen ja ortodoksisen kirkon erityisaseman purkamista.

[Näin oli lausuttu Helsingin sanomat -lehdessä 15.6.2023 julkaistussa Jaakko Närhen kirjoittamassa uutisartikkelissa Kd-nuoret esittää kirkon verotus­oikeuden poistamista.]

2 kommenttia:

  1. Mitä ihmeen kansankirkkoja?
    Valtionkirkkojahan nuo molemmat ovat määritelmällisestikin, ja kridenuoriso aivan oikealla asialla vaatiessaan niitä erotettaviksi valtion organisaatiosta.
    Lunastakoot oman paikkansa reilussa kilpailussa muita uskonnollisia yhteisöjä vastaan.

    Pelkkää hyvää se niille vaan tekisi, kun pakottaisi ryhdistäytymään ja palaamaan alkuperäisen opin lähteille.
    Ortodokseista en tosin tiedä, ovatko he sieltä niin kauas hairahtuneetkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimitin niitä nk. kansankirkoiksi

      Musta on tullut ajan kanssa sikäli omituinen, etten pitäisi pahana, jos oma henkinen uskonnollinen kotini edustaisi alle prosenttia maani asujaimistosta. On mahdollista sanoa, että ilman pakottamista, painostamista tai nk. vapaaehtoista pakkoa ei yksikään uskonnollinen yhdyskunta välttämättä kasvaisi kovin suureksi.

      Kun jonain päivänä Suomessa valtio ja uskonnolliset yhdyskunnat erotetaan toisistaan, niin Suomen virallinen evankelisluterilainen kirkko mitä luultavimmin hajoaa useaan osaan.

      Poista