lauantai 21. syyskuuta 2019

S Takku-palstalla iloittiin autojen polttamisesta

Joskus – onneksi hyvin harvoin – äärivasemmiston toiminta menee sanoista tekoihin. Ulkomailla yksi tunnetuimmista antifan hyökkäyksistä tapahtui Montrealissa 2016 Messe des Morts -metallitapahtuman yhteydessä. Graveland-bändin oli määrä soittaa tapahtumassa, mutta antifa oli toista mieltä ja järjesti häiriköintikampanjan tapahtumaa vastaan. Mielenosoituksessaan antifa muun muassa heitteli savupommeja, lähetteli pommiuhkauksia ja hyökkäsi ihmisten kimppuun.

Suomessa toistaiseksi pahin – tai ainakin pahin valtavirtamedian huomion herättänyt – antifan hyökkäys musiikkitapahtumaa kohtaan sattui vuoden 2017 itsenäisyyspäivänä. Vantaalaisessa Bar Rock Bearissa oli määrä järjestää keikkailta, jossa soittivat bändit Vapaudenristi, Sankar’hauta ja Pyhä kuolema. Ennen keikkaa Bar Rock Bearin omistaja Veikko Bakkerin 3 autoa sytytettiin tuleen. Bakker perheineen oli aikaisemmin saanut myös uhkailuviestejä.

”Päätimme aloittaa itsenäisyyspäivän juhlinnat jo maanantain pikkutunneilla ja käydä sytytyspalojen kanssa baarin omistajan kohtipihalla. Emme viipyneet pitkään, mutta lähtiessämme pihalla olleet autot liekehtivät jo iloisesti,” anarkistit kertoivat Takku.net-palstalla.

[Jiri Keronen Vae victis -blogissaan 7.2.2019 julkaisemassaan merkinnässä Äärivasemmisto vastaan black metal]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti