perjantai 27. syyskuuta 2019

S Greta Thunbergin fanilauma on vaarallinen ja sokea kultti

Aionpa työntää penikseni nyt kusiaispesään tai barracuda-altaaseen ja puhua vähän Greta Thunbergistä. Aikaisemmin en ole ottanut asiaan kantaa, koska se on tuntunut lähinnä merkityksettömältä teatterilta, mutta kai se on meikänkin pakko välillä vähän sosiaalipornoilla.

Greta Thunberg vetää ilmastokokouksessa samanlaista settiä kuin James Hirvisaari eduskunnassa: "kuinka te kehtaatte - ja tehän kehtaatte". Tämän jälkeen hän syyttää maailman johtajia siitä, että nämä johtajat ovat vieneet hänen unelmansa ja lapsuutensa.

Meikästä Gretan lapsuuden ovat vieneet media ja hänen ympärilleen muodostunut lähes kulttimainen fanijoukko. Gretasta ollaan nostettu eräänlainen ilmastomessias, uusi Jeesus, jota roudataan ympäri maailman kärsimässä ja itkemässä. Sinällään se on aika siistiä, että 16-vuotias saa aikaiseksi tällaisen massaliikkeen. Kun itse olin 16 lähinnä istuin Saatanan mökissä itkemässä ja viiltelemässä. Että paremmin se Greta vetää kuin teini-Jiri.

Mutta se ei ole siistiä, että tuo massaliike lähinnä vaatii kärsimystä ja surua kaikille, jotta maailma pelastuu. Todellisuudessa maailma ei pelastu sillä, että lopetamme elämisen ja suremme maailman nykytilaa. Maailma pelastuu vain innovaatioilla ja tieteellä. Tiede taas ei edisty sillä, että lopetetaan kouluttautuminen ja mennään johonkin lakkoon. Siitä ei ole mitään hyötyä mihinkään suuntaan, eikä se signaloi kuin vääriä ja haitallisia asioita.

Ympäristöaktivistit ovat valitettavasti itse ruokkineet nykyistä ilmastokatastrofia esimerkiksi vastustamalla ydinvoimaa ja geenimanipulaatiota. Gretan takana oleva porukka on myös päättänyt ryhtyä kannattamaan ja vaatimaan täysin päättömiä asioita, kuten sosialistista vallankumousta, vaikka sosialistiset järjestelmät ovat poikkeuksetta aiheuttaneet valtavaa vahinkoa ympäristölle ja ihmiskunnalle. Se on vähän kuin palomiehet koittaisivat sammuttaa metsäpaloa ruiskuttamalla Amazonille napalmia.

Gretaa on pakko arvostaa, mutta hänen fanilaumansa on vaarallinen ja sokea kultti, joka ei lopeta ennen kuin tämä pikkutyttö on naulittu ristille kuolemaan ja kärsimään koko ihmiskunnan syntien puolesta.

Kuinka te kehtaatte - ja tehän kehtaatte.

[Jiri Keronen Facebookissa 24.9.2019. Mainio tuo vertaus James Hirvisaareen. Ulostuloon liittyy MTV:n uutisartikkeli Greta Thunberg osoitti syyttävät sanansa maailman johtajille, liikuttui puheessaan kyyneliin: "Olette varastaneet unelmani ja lapsuuteni tyhjillä sanoilla".]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti